Kalendiya Kampına Baskın: 2 Filistinli Şehit Oldu, 3 Siyonist İsrail Askeri Yaralandı

  • 16 Aralık 2015
  • 671 kez görüntülendi.
Kalendiya Kampına Baskın: 2 Filistinli Şehit Oldu, 3 Siyonist İsrail Askeri Yaralandı

Siyonist işgal güçlerinin dün gece sabaha doğru İşgal altındaki Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Kalendiya Mülteci Kampına yaptıkları baskında 2 Filistinli genç şehit olurken, 3 işgal askeri de yaralandı.

Yerel kaynaklarla görgü şahitlerinin verdikleri bilgiye göre çok sayıda işgal askeriyle milis güçler dün (15 Aralık Salı) gece geç saatlerde Kalendiya kampını bastılar. Filistinli gençlerin kendilerine karşı koymaları üzerine gençlerin üzerine mermi yağdıran işgal güçleri Hikmet Hamdan (23) adındaki Filistinli genci şehit ettiler.

İşgal güçlerinin saldırıları ve barbarlıkları devam ederken özel aracıyla işgal askerlerine karşı feda eylemi gerçekleştiren Ahmed Cehcuh (21) ise 3 işgal askerini yaraladıktan sonra diğer askerlerin ateş açması sonucu ağır yaralandı ve daha sonra olay yerinde şehit oldu. İşgal askerleri şehit olan Cehcuh’un cesedini kaçırdılar. Sabaha kadar süren çatışmalarda yaralanan dört kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Siyonist kaynaklar verdikleri bilgide, Filistinli bir gencin aracıyla askerlerin arasına dalması üzerine üç askerin yaralandığını, gencin de yakında bulunan diğer askerlerin ateş açması sonunu hayatını kaybettiğini belirttiler.

Kaynaklar eylemin ardından yaralı askerleri taşımak için helikopterlerin geldiğini kaydettiler.

Şehit Cehcuh’un, yaklaşık iki yıl önce benzer bir feda eyleminde şehit olan Yunus Cehcuh’un akrabası olduğu belirtildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.