Kalendiya Mülteci Kampı Kudüs İntifadası’nda Onuncu Şehidini Ahirete Uğurladı

  • 01 Mart 2016
  • 791 kez görüntülendi.
Kalendiya Mülteci Kampı Kudüs İntifadası’nda Onuncu Şehidini Ahirete Uğurladı

Siyonist işgal güçlerinin dün gece Kudüs’le Ramallah arasında bulunan Kalendiya mülteci kampına düzenledikleri saldırıda şehit edilen 22 yaşındaki Iyad Ömer Es-Secdiye’nin cenazesi büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze merasiminin ardından toprağa verildi. Aynı zamanda Kalendiya Basın Merkezi’nde muhabir olarak çalışan ve Kudüs Üniversitesi’nin İletişim Fakültesi’nin son sınıfında öğrenci olan Es-Secdiye, işgal güçlerinin dün (29 Şubat Pazartesi) gece 1500 askerle düzenledikleri baskında bir keskin nişancının gerçek mermisine hedef olarak hayatını kaybetmişti.

Şehit edilmesinden sonra cenazesi Ramallah’taki Filistin Sağlık Kompleksi’ne kaldırılmış olan Es-Secdiye’nin cenazesi gündüz buradan alınarak ailesinin son kez görmesi için evine getirildi. Sonra oradan Kalendiya Camisi’ne getirildi ve öğle namazının ardından burada cenaze namazı kılındı. Ardından büyük bir kalabalığın katıldığı cenaze töreniyle, tekbir sesleriyle birlikte Kalendiya Mezarlığı’na defnedildi.

Iyad Ömer Es-Secdiye, Ekim 2015’te patlak veren Kudüs İntifadası’nın başlangıcından bu yana Kalendiya Mülteci kampı sakinlerinden şehit edilen onuncu kişi oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.