Kaliforniya’da 6 bine yakın bina tahrip oldu

  • 15 Ekim 2017
  • 1.013 kez görüntülendi.
Kaliforniya’da 6 bine yakın bina tahrip oldu

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde geçen pazar gecesi başlayan orman yangınlarının henüz kontrol altına alınamamasına rağmen bu konuda “büyük bir ilerme” sağlandığı ancak “acil durum”un devam ettiği bildirildi.

Yetkililerin, 1933 yılından bu yana Kaliforniya’daki “en tahrip edici yangın” olarak nitelediği alevlerle mücadele sürüyor.

Eyalette 5 bin 700 dolayında ev ve iş yeri tahrip oldu, ölü sayısı ise 36’ya yükseldi. Yaşamını yitirenlerin çoğunluğu, 19 kişinin öldüğü Sonoma’daki yangın başta olmak üzere yaşlılardan oluşuyor.

Kaliforniya’daki elektrik ve gaz dağıtım şirketi, 34 bin abonenin elektriğinin kesildiğini, 47 bin aboneye de doğalgaz verilemediğini duyurdu.

İlerleme sağlanmasına rağmen “acil durum” sürüyor

Eyalette 17 bölgede çıkan ve yaklaşık 200 bin dönümlük alanda etkili olan yangınlara 9 bin civarında itfaiye görevlisi müdahale ediyor.

Kaliforniya Acil Durum Müdürü Mark Ghilarducci, yangınların kontrol altına alınması konusunda büyük bir ilerleme sağlanmasına rağmen acil durumun henüz ortadan kalkmadığını açıkladı.

Alevleri kontrol altına almak için Nevada eyaletinden itfaiyeciler de çalışıyor. Utah eyaletinden ekipler ise cumartesi günü itibarıyla yangınlarla mücadeleye dahil olacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.