Kamerun’da 41 Boko Haram üyesi öldürüldü

  • 29 Aralık 2014
  • 1.301 kez görüntülendi.
Kamerun’da 41 Boko Haram üyesi öldürüldü

Kamerun ordusunun, ilk kez savaş uçağı kullanarak Boko Haram grubuna yönelik düzenlediği operasyonda, 41 Boko Haram üyesinin öldürüldüğü bildirildi.

Kamerun İletişim Bakanı İssa Tchiroma Bakary, yaptığı yazılı açıklamada, Kamerun ordusunun hafta sonu ülkenin kuzeyindeki, Nijerya sınırına yakın Makari, Amchide, Limani, ve Achigachia bölgelerinde Boko Haram grubuna yönelik operasyon düzenlediğini belirtti.

Operasyonda ilk defa savaş uçağı kullanıldığını ve bu sayede Achigachia’daki kampta bulunan Boko Haram gruplarının püskürtüldüğünü ifade eden Bakary, 41 kişinin da öldürüldüğünü kaydetti.

Bakary, 3 gün süren operasyonlar sırasında bir Kamerunlu askerin öldürüldüğünü, 3 askerin yaralandığını belirterek, çatışmaların devam ettiğini ve ölü sayısının artabileceğini ifade etti. Güvenlik yetkilileri ise 10’a yakın Kamerunlu askerden haber alınamadığını belirterek, söz konusu askerlerin Boko Haram gruplarınca kaçırılmış olabileceğini bildirdi.

Kamerun Savunma Bakanlığı, 2 hafta önce, Boko Haram’ın ülkenin kuzeyinde bulunan Amchide ve Limani kentleri arasında Kamerun ordusuna yönelik saldırı düzenlediğini ancak askerlerin hızlı ve etkili girişimleri sayesinde militanların geri püskürtüldüğünü ve 116 Boko Haram mensubunun öldürüldüğünü açıklamıştı

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.