Kanada ve İsviçre’de Suudi rejimi aleyhinde gösteri

  • 09 Ocak 2016
  • 754 kez görüntülendi.
Kanada ve İsviçre’de Suudi rejimi aleyhinde gösteri
Kanada ve İsviçre halkı Suudi rejimi aleyhinde gösteri düzenleyerek Ayetullah Nemr’in şehid edilmesini kınadılar.

El-Alem kanalının bildirdiğine göre Kanada’nın başkenti Ottowa başta olmak üzere diğer bazı şehirlerinde halk kitlelerinden kalabalık gruplar Arabistan’ın tanınmış din alimi Ayetullah Şeyh Nemr’in Suudi rejimince başı kesilerek idam edilmesini kınamak amacıyla Kanada parlamento binası önünde toplandılar.

Göstericiler Suudi hanedanının cinayetlerinin engellenmesi amacıyla acil uluslararası girişimlerin başlatılmasını istediler.

Göstericiler daha sonra Suudi rejimi ve Amerika elçilik binalarına doğru yürüyüşte bulunarak bu cinayetleri kınadılar.

İsviçre şehri halkı da başkent Bern’de Arabistan elçiliği önünde bir araya gelerek, Arabistan’ın tanınmış din alimi Ayetullah Şeyh Nemr’in Suudi rejimince idam edilmesini kınadılar.

Dün de Pakistan’ın başkenti İslamabad’da kalabalık Müslüman kitleler, Suudi Arabistan’da, Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr’in de içinde bulunduğu 47 kişinin idam edilmesini protesto etti.

Başkentteki bir camiden Parlamento’ya yürüyen göstericiler, Suudi Arabistan aleyhine sloganlar attı. Suud yönetimini kınayan pankartlarla slogan atan Müslümanlar, başkentin önemli caddelerinde yaklaşık 4 saat trafiğin kapanmasına neden olurken, göstericiler ABD ve İsrail aleyhine de sloganlar attı.

Başkentteki İmambargah Camisi mollası, Pakistan’da Şiiler ve Sunnilerin barış ortamında yaşadığını belirtti. Bazı kadın aktivistlerin de konuşma yaptığı gösteriden sonra göstericiler taşkınlık çıkarmadan protesto alanından ayrıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.