Kasım Süleymani: Vahabilik, İslam Dünyasında Tefrika Ve Kan Dökülmesinin Unsurudur

  • 23 Şubat 2019
  • 1.760 kez görüntülendi.
Kasım Süleymani: Vahabilik, İslam Dünyasında Tefrika Ve Kan Dökülmesinin Unsurudur

İran Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu komutanı tümgeneral Kasım Süleymani, Pakistan topraklarında Suudi rejimi destekli tekfircilerin, Hindistan, Afganistan ve diğer komşulara yönelik saldırılarından dolayı sorun yaşandığını belirterek, Pakistan’ın bunu doğru algılaması gerektiğini bildirdi.

Tümgeneral Süleymani,  dün Şehitleri Anma Merasimi’nde yaptığı açıklamada, Pakistan halkı ve devletinin, Arabistan paralarının tekfircilerin eline geçmesine ve onların terör saldırıları düzenlemesine izin vermemeleri gerektiğini belirterek,  tekfirciler ve vahabilerin İslam dünyasının en önemli sorunlarından olduğunu söyledi.

Kudüs Ordusu Komutanı Süleymani, İran’ın Pakistan’ın güvenilir bir komşusu olduğunu ve hiçbir zaman İslamabad’ı tehdit etmeyeceğini, ancak İran İslam Cumhuriyeti’nin de, İran gençlerinin paralı tekfirciler tarafından şehit edilmesine daha fazla tahammül edemeyeceği uyarısında bulunarak bu şehitlerin intikamlarının alınacağını bildirdi.

Suudi rejiminin hedefinin Pakistan’ı parçalamak olduğuna dikkat çeken Süleymani, Pakistan devleti ve ordusunun Suudi Arabistan’ın bir kaç milyar dolar parası için komşularıyla çatışmasına ve buhran yaşamasına izin vermemesi gerektiğini belirterek, ‘Pakistan İran’ın dostudur ve kimse İran’ı sınamaya kalkışmasın’ dedi.

13 Şubat tarihinde, Sistan ve Belucistan eyaletindeki Haş-Zahedan yolunda İran sınır muhafızlarını taşıyan bir otobüse düzenlenen terör saldırısında, İran’ın sınır muhafızlarından en az 27 kişi şehid olurken 13 kişi de yaralanmıştı.

Saldırının sorumluluğunu Ceyş’ul Zulm adlı terör örgütü üstlenmişti.

Kudüs ordusu komutanı, İran İslam Cumhuriyetinin İslam dünyasındaki güçlü konumuna da temasla,  şöyle dedi: ”İran’ın İslam Devrimi’nden sonra bölgede İslami direniş grupları kuruldu ve Siyonist rejimin otoritesi kırıldı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.