Kasım Süleymani’nin Felluce Operasyonunu Yönlerdirmesi Suud Rejimini Kudurttu

  • 27 Mayıs 2016
  • 853 kez görüntülendi.
Kasım Süleymani’nin Felluce Operasyonunu Yönlerdirmesi Suud Rejimini Kudurttu

Suudi Arabistan dış işleri bakanı Adil El-Cubeyr, Rus televizyonu Rasha Tudy’e verdiği röportajda bir kez daha İran ve Devrim Muhafızları Kudüs Ordusu komutanına saldırdı.

O, muhabir tarafından kendisine yöneltilen; İran Kudüs Ordusu komutanının Felluce yakınlarında bulunması konusunda ne düşünüyorsunuz? sorusuna şu cevabı verdi: Tamamen olumsuzdur. Riyad Kasım Süleymani’nin Bağdat’da bulunmasının tamamen olumsuz olarak görüyor.

El-Cubeyr ekleme yaparak şöyle devam etti: Kudüs ordusu Suriye’de, Suriye halkı ile savaşmaktadır (!) ve Irak’ta da durum böyledir. Bu ordu, dünyanın her yerinde yıkımlar yapmaktadır… Süleymani ve ordunun Irak’ta yaptığı şey, Arabistan’a tarafından reddedilmiştir.

El-Cubeyr açıklamalarının devamında şunları söyledi: Süleymani, ordu ve Kudüs ordusu siyah listede (terörist listesi) yer almaktadır ve Sülemani’nin Irak’ta bulunması İran ve Amerika koordinasyonunun değil Irak ve İran koordinasyonunun bir sonucudur.

Arabistan dış işleri bakanı bir kez daha İran’ın dostça komşuluk ilişkilerine aykırı hareket ettiğini iddia ederek, şunları söyledi: Arabistan’ın rahatsız eden şey, İran’ın dostça komşuluk ilişkilerine aykırı hareket etmesidir… İran Arap ülkelerinin iç işlerine karışmamalıdır ya da Arap ülkelerindeki askeri suçluları desteklememelidir. Bu, fitne suçlularının artmasına sebep olmaktadır ve bölgenin emniyetine ve huzuruna katkısı olmamaktadır.

El-Cubeyr, bu röportajda İran’ın Arap ülkelerinin iç işlerine karışmasının engellenmesini isteyerek bir kez daha Suriye’nin hakimiyetine ve iç işlerine karışarak, Suriye cumhur başkanının istifa ederek kenara çekilmesini istedi ve şunları söyledi: Arabistan’ın Beşar Esad konusundaki düşüncesi değişmemiştir.

Arabistan dış işleri bakanı Arabistan ve Rusya işbirliğinin ilerleme noktasında olduğuna işaret ederek şu ilanda bulundu: Arabistan ve Rusya işbirliğinin ilerleyen günlerde benzersiz bir değişime uğramasını bekliyoruz.

El-Cubeyr daha sonra şu iddiada bulundu; ülkesinin petrol konusunu siyasi görmemekte ,bunu ekonomik olarak görmektedir bu nedenle petrol pazarındaki fiyatları belirlemektedir. ” Arabistan üretimdeki payını korumaya çalışmaktadır”.

O, son olarak Suudi kralın Rusya’ya yaptığı ziyaretle ilgili haberlere işaret ederek; bu konu Moskova’nın çalışma planındadır, dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.