Kasımi: Amerika Afganistan’ın içişlerine karışmamalı

  • 23 Nisan 2017
  • 1.204 kez görüntülendi.
Kasımi: Amerika Afganistan’ın içişlerine karışmamalı

İslami İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Afganistan’da geçen cuma günü Taliban’ın saldırısını kınayarak Amerika’nın Afganistan’ın içişlerine karışmaması gerektiğini söyledi.

Kasımi sorunlardan çıkmanın tek yolunun ABD ve dış güçlerin müdahale etmemesi ve hakimiyet dışı tüm gurupların Afganistan milli birlik hükümeti ile diyalog kurmaları olduğunu söyledi.

Taliban’ın geçen cuma günü Mezarı Şerif yakınlarında Afgan ordusuna ait askeri üsse düzenlediği saldırıda 150 asker ölmüştü.
İRNA’nın bildirdiğine göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Afganistan’da meydana gelen bir askeri üsse terör saldırısını kınarken, bu vesilesiyle Afganistan devleti ve halkına ve hayatını kaybedenlerin yakınlarına  taziyelerini bildirdi.

Kasımi, Afganistan’ın içinde bulunduğu buhrandan kurtulması için ”Amerika’nın bu ülkenin içişlerine karışmaması gerektiğini” belirterek, ”bütün  gruplar milli uzlaşı hükümeti çerçevesinde müzakereye oturmalıdır” dedi.

Kasımi, ‘’İran bir kez daha bölge ülkeleri özellikle Afganistan’da barış, istikrar ve güvenliğin hakim kılınmasına vurgu yapmaktadır’’ dedi.

Afganistan’da bir saldırıda 150 askerin hayatını kaybetmesi son 15 yılda ilk ender rastlanan  hadisedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.