Kasımi: Amerika’nın İran İslam Cumhuriyetine düşmanlığı onun özünde var

  • 17 Haziran 2017
  • 1.212 kez görüntülendi.
Kasımi: Amerika’nın İran İslam Cumhuriyetine düşmanlığı onun özünde var

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Amerikan Senatosu’nda İran aleyhinde nükleer olmayan alanda yeni yaptırım kararının kabul edilmesinin, bu senatonun geçmişte İran milletine düşmanlığı ve eylemleri dikkate alındığında beklenmedik bir gelişme değildi” dedi.

Kasımi, Amerika’nın İran İslam Cumhuriyetine karşı düşmanlıklarının onun özünde olduğunu belirterek, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan ve uluslararası bir belge olan nükleer anlaşma karşısında ABD’nin taahhütlerinin olduğunu ve buna bağlı kalmasının zaruri olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran İslam Cumhuriyetinin Amerikan başkanı tarafından da muhtemel olarak imzalanacak olan İran aleyhindeki yeni yaptırım kanununu ve süreci dikkatle takip ettiğini  ve incelediğini belirterek; İran’da nükleer anlaşmayı takip  heyetinin  İran’ın milli çıkarlarına uygun bir şekilde ABD’nin bu girişimine karşı karar alacağını söyledi.

Kasımi, İran’ın füze gücü ve askeri gücü konusunda iddiaların da  kanunsuz olduğunu  belirterek, İran silahlı güçlerinin cesurca  ülkenin  güvenliğini ve çıkarlarını sağlayacağını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü İran’ın nükleer programlarının meşru olduğunu belirterek, BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı bildirisine göre, İran’ı, savunma gücü hakkından kimsenin alıkoyamayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.