Kasımi: Arabistan, tekfirci ve terörist guruplara desteği ile bölgeyi kaosa sürüklemekte

  • 08 Ocak 2017
  • 980 kez görüntülendi.
Kasımi: Arabistan, tekfirci ve terörist guruplara desteği ile bölgeyi kaosa sürüklemekte

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Arabistan’ın tekfirci ve terörist guruplara desteği ile bölgeyi kaosa sürüklediğini söyledi.

Kasımi, Arabistan Savunma Bakanının İran ile söylediği sözlere karşı yaptığı açıklamada, ‘’ Dünya barış ve istikrarının iyileşmesi için davranışını değiştirmesi gereken aktörlerden biri Arabistan’dır. Arabistan tekfirci terörist guruplara organize desteği ile bölgeyi kaosa sürüklemiştir’’ dedi.

Tekfirci terörizmin kökeninde Vahhabilik düşüncesi olduğunu ifade eden Kasımi, ‘’Arabistan bir yandan Suriye, Irak ve Yemen gibi Arap ülkelerin kanlı cinayetlerinin müsebbibidir, diğer taraftan Siyonist rejimle işbirliği yaptığı için Müslümanlara özellikle Arap dünyasına ve Filistin ülküsüne hiyanet etmiştir’’ dedi.

Kasımi,’’Batılı gizli servislerinin raporlarında defalarca Arabistan resmi organları ve tekfirci teröristler arasında organize ve anlamlı ilişkiden söz edilmiştir ve görünen o ki Arabistan Savunma Bakanının İran aleyhindeki sözleri de gözleri bu raporlardan başka yöne çevirmek için yapılmıştır’’ dedi.

Kasımi, ‘’Suudi yöneticiler bu sonuçsuz davranışların yerine kendi yön ve davranışlarını düzeltip tahrip edici eylemlerinin sonuçlarını düşünmeleri daha iyi olacaktır’’diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.