Kasımi: Binlerce sivil, Batı’nın terörizmi araç kullanmasının kurbanıdır

  • 28 Ekim 2016
  • 934 kez görüntülendi.
Kasımi: Binlerce sivil, Batı’nın terörizmi araç kullanmasının kurbanıdır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suriye ve Irak’ta binlerce sivilin Batı’nın teröristleri araç olarak kullandıkları için kurban gittiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü “Behram Kasımi” bugün İRNA’ya yaptığ açıklamada, terörizm kökünün tamamen kazınana kadar, ciddi mücadele yaklaşımının sergilenmesi gerektiğini kaydetti.

Kasımi, terör karşıtı cephesinin güçlendirilmesi ve Suriye halkına terörizmle mücadelede ve huzur ve istikrarın yeninden tesisine destek verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Dışişleri bakanlığı Sözcüsü ayırca, Suriye karşıtı terörizm aleyhinde direniş ekseninin girişimi ile İran, Rusya ve Suriye’nin Moskova’daki 3’lü toplantının düzenleneceğini, Batı-Arap ittifakı senaryosu uyarınca Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimini devirme planının çürümesi, ile IŞİD ve Nusra Cephesi gibi teröristlerin yıpartılmasının, Tahran, Moskova ve Şam’ın yakınlaşmasının önemli kazanımlarından olduğunu kaydetti.

İran, Rusya ve Suriye Dışişleri Bakanları 3’lü Toplantısı yarın Moskova’da Suriye’deki son gelişmeleri, Haleb’in durumu ve Suriye düşmanı teröristlere Arap-Batı ittifakının desteğinin devamı ile ilgili durum ve 3’lü yakınlaşmanın arttırılması ele alınacak.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.