Kasimi: Fars Körfezi İşbirliği Konseyi, bölge gerçeklerini dikkate alarak hareket etmeli

  • 07 Aralık 2017
  • 1.043 kez görüntülendi.
Kasimi: Fars Körfezi İşbirliği Konseyi, bölge gerçeklerini dikkate alarak hareket etmeli

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, dün akşam yaptığı açıklamada Fars Körfezi İşbirliği Konseyinin yalan haberler yaymak yerine bölgenin gerçekleri doğrultusunda adım atmaları gerektiğini bildirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre Fars Körfezi İşbirliği Konseyi’nin Kuveyt’teki oturumu kapanış bildirisine tepki gösteren İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasimi, bu bildirinin, söz konusu konseyin bölge gerçeklerini dikkate almadığı ve ne kadar başarısız olduğunu resmen ispatlamakta olduğunu bildirdi.

Fars Körfezi İşbirliği Konseyi geçtiğimiz Salı günü kuveyt oturumu sonrası ortak bir bildiri yayınlayarak, İran İslam Cumhuriyetini yayılmacı ve sertlik yanlısı siyasetler izlemekle suçlamışlardı.

Konsey bu bildiride ayrıca Kudüs ve Filistin meselesini ele alması ve ABD başkanının Kudüs’i İsrail’in başkenti ilan etmesini kınaması gerekirken, bölge meselelerinde Amerika devleti ile işbirliğinin artırılması ve güçlendirilmesi zaruretini vurgulamıştır.

Kasımi ayrıca, Fars Körfezi İşbirliği Konseyinin Suudi rejimi ve ortaklarının Yemen’de masum kadın ve çocukları katliam etmesini kınaması gerekirken bu bildiri ile gerçekte Yemen’de işlenen cinayet ve katliamlara göz yumduğunu ve katiller sürüsünün yanında yer aldıklarını gösterdiklerini belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran’ın bölge meselelerinin diyalogla çözümlenmesi ve sorunların hafifletilmesi için İran’ın bölge ülkeleri ile her türlü görüşmeye hazır olduğunu bildirdi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.