Kasımi: Fransa’nın yanlış politikası Suriye’de krize neden oldu

  • 29 Eylül 2016
  • 959 kez görüntülendi.
Kasımi: Fransa’nın yanlış politikası Suriye’de krize neden oldu

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Fransa yönetiminin yanlış politikasının kriz ateşini alevlendirdiğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Fransa Dışişleri Bakanı’nın BM Güvenlik Konseyi’nin son toplantısında Suriye’ye ilişkin iddialarını eleştirerek, “Maalesef Fransızlar, bölgedeki olayları ve uluslararası gelişmeleri izlemeksizin, gerçekçi olmayan yorumlarda bulunuyor” dedi.

İranlı Sözcü, “Fransa yönetimi yanlış politikalarla kriz ateşini alevlendirdi, bu nedenle Suriye karmakarışk ve kaygı verici bir hale geldi. Bu konu herkese apaçıktır” ifadelerini kullandı.

İran’ın bölgedeki etkisini cani teröristlere karşı mücadelede kullandığını vurgulayan Kasımi, “Bütün dünya ülkeleri İran’ın her zaman teröristlere karşı mücadelede bulunduğunu öğrenmeli ve İran’ın sadece bu yönde hareket ettiğini bilmelidiler” diye konuştu.

Kasımi Fransa Dışişleri Bakanı’na tavsiyede bulunarak, “Siz, ilk önce bölgenin tarihini ve gelişmelerini öğrenmelisiniz. Özellikle İran-Irak savaşında Fransa yönetiminin Saddam’ı savunması, bu rejimi verdiği silahlarla teçhiz etmesi ve Kuveyt’in işgalinde rol oynaması gözden geçirilmelidir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.