Kasımi: İran, Afrika Birliği’nin Suriye konusundaki tutumundan memnun

  • 19 Nisan 2018
  • 1.309 kez görüntülendi.
Kasımi: İran, Afrika Birliği’nin Suriye konusundaki tutumundan memnun

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Afrika Birliği’nin Suriye gelişmeleriyle ilgili bildirisini olumlu karşıladıklarını belirterek, bu bildiri Afrika Birliği’nin bağımsız karar aldığını ve aynı zamanda uluslararası meselelere de bakışının doğru olduğunu gösterdiğini söyledi.

Afrika Birliği yayınladığı bildiride, Suriye’de kimyasal silah kullanımını kınamış ve bununla ilgili bağımsız ve yetkili uzmanlarca inceleme yapılmasını istemiş ve Suriye sorununun siyasi yoldan çözümüne vurgu yapmıştı.

Behram Kasımi, dün yaptığı açıklamada, Afrika Birliği’nin bildirisine temasla, Suriye buhranının  çözüm yolunun ancak siyasi yolla mümkün olduğunu belirtmişti.

Bilindiği gibi Amerika, Fransa ve İngiltere üçlüsü, 14 nisan tarihinde, Suriye’nin Duma bölgesinde Suriye ordusu tarafından kimyasal silah kullanıldığını iddia ederek, Suriye’ye füze saldırısı düzenlemişlerdi. (Suriye’de kimyasal silahları kullananların terör örgütleri olduğunu bildiren bağımsız uzman ve çevreler  ise  sözkonusu teröristlerin de en büyük destekçilerinin Amerika gibi batılı devletler ile onların bölgedeki işbirlikçileri olduğunu bildirmekteler.)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.