Kasımi: İran, Amerikan yetkililerinin ikiyüzlü sloganlarına aldırış etmiyor

  • 30 Aralık 2017
  • 1.012 kez görüntülendi.
Kasımi: İran, Amerikan yetkililerinin ikiyüzlü sloganlarına aldırış etmiyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Amerikan yetkililerinin İran’ın iç işlerine müdahaleci açıklamalarına gösterdiği tepkide, İran halkının Amerikan yetkililerinin iki yüzlü ve fırsatçı sloganlarını umursamadığını belirtti.

Amerikan basını tarafından izlediği politikaları yüzünden yoğun eleştiriye maruz kalan ABD Başkanı Donald Trump, attığı bir tweette, İran hükümetinden halkın haklarına saygı duymasını istedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Amerikan yetkililerinin değersiz, temelsiz ve geçersiz sözlerini kınayarak, İran halkının kesinlikle Trump’ın Filistin, Yemen ve Bahreyn halkının haklarını ihlal etmekteki aktif katılımını, ABD Başkanı’nın İran vatandaşlarına bu ülke topraklarına seyahat yasağı ve çok sayıda İran vatandaşını temelsiz suçlamalarla tutuklaması gibi husumetlerini unutmadığını belirtti.

Kasımi, İran halkının son günlerde İran’ın bazı kentlerinde düzenlenen bazı eylemlere iki yüzlü ve fırsatçı desteğinin ABD yönetiminin hile ve iki yüzlülüğünden başka bir şey olarak görmediklerini kaydetti.

İran İslam Cumhuriyeti’nin halkın medeni taleplerine yasal destek için demokratik yapılar öngördüğünü hatırlatarak, İran halkının ülkenin güvenlik ve kalkınmasının en büyük hamisi olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.