Kasımi: İran her daim Filistin halkının haklarını savunmaya çalışıyor

  • 25 Aralık 2017
  • 1.018 kez görüntülendi.
Kasımi: İran her daim Filistin halkının haklarını savunmaya çalışıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistin halkının haklarını savunmak için bildik ve konvansiyonel diplomatik yöntemleri kullandığını belirtti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi bugün düzenlediği haftalık basın toplantısında, İslam dünyasının ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs kararını kınamasına işaretle, İran’ın ABD Başkanı Trump’ın sıradışı ve teamüllere aykırı Kudüs kararı ile ilgili muhtelif şekillerde çalışacağını kaydetti.

Sözcü, İran İslam Cumhuriyeti’nin Kudüs gibi kritik konuya özen gösterdiğini ve İstanbul’da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi’nde de Tahran’ın tutumunun açıklandığını belirtti.

BM Genel Kurulu’nda Kudüs kararının kabul edilmesinin de ABD’nin Kudüs-i Şerif konusunda yalnız kalıp, izole olduğunu ortaya koyduğunu belirten Kasımi, ABD’lilerin bu yöntemle, kendi istediklerini başkalarına dayatamayacaklarını bilmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sözlerinin devamında, 2231 sayılı kararnamenin BM Güvenlik Konseyi’nde yeniden ele alınmasının gündeme getirilmesiyle ilgili olarak, ABD’nin İran aleyhinde konsensüs sağlamaya, uluslararası bir anlaşma olan nükleer anlaşmanın menfaatlerinden İran’ın yararlanmasına engel olmaya çalıştığını vurguladı. Avrupa ülkelerini de ABD’nin tuzağına düşmemeleri için uyardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.