Kasımi: İran, kimyasal silahın her türlü kullanımını kınıyor

  • 06 Nisan 2017
  • 1.076 kez görüntülendi.
Kasımi: İran, kimyasal silahın her türlü kullanımını kınıyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Suriye’nin İdlip kentinin yakınlarında kimyasal silahın kullanılması ile ilgili yaptığı açıklamada, Tahran’ın kimyasal silahları kullananlar ve kurbanlarının kim olursa olsun, kimyasal silahının her türlü kullanımını kınadığını belirtti.

Salı günü İdlib’in güneyinde yer alan Han Şeyhun bölgesinde düzenlenen  kimyasal saldırıda 100’ü aşkın kişi hayatını kaybetti, 400 kişi de yaralandı.

Suriye Genelkurmay Başkanlığı, bu ülkenin İdlip’te kimyasal ve zehirli materyal kullandığına dair iddiaları reddederek, terörist grupların bu saldırıdan sorumlu olduğunu ifade etti.

İRİB haber ajansının verdiği habere göre, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, bunun Suriye’de  yapılan ilk kimyasal saldırı olmadığını, çok boyutlu kriterler, belli hedefler güden ve önyargıya dayalı propagandalar ayrıca suçlamak ve bazı aktörler tarafından siyasi talepler ve konum güçlendirme  yönünde araç olarak kullanılmasının, bu tür feci olaylarla köklü mücadeleye engel olduğunu kaydetti.

Kasımi, Suriye’deki bu faciadan amacın, siyasi süreci ve Astana görüşmeleriyle güçlendirilen ateşkesi bozmak olduğunu sözlerine ekledi.

Dışişleri Sözcüsü, daha önce Suriye’deki terörist gruplar tarafından kimyasal silah transferi, rezervi ve kullanılmasına işaretle, bu olayın Suriye’de kimyasal silahsızlanma sürecine kökten engel oluşturduğunu belirtti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.