Kasımi: Kuveyt Dışişleri Bakanı Kuveyt Emiri’nin Ruhani’ye mesajını getirecektir

  • 25 Ocak 2017
  • 959 kez görüntülendi.
Kasımi: Kuveyt Dışişleri Bakanı Kuveyt Emiri’nin Ruhani’ye mesajını getirecektir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Kuveyt Dışişleri Bakanının Tahran ziyaretinde o ülke Emiri’nin mesajını Cumhurbaşkanı Ruhani’ye ileteceğini söyledi.

Kasmi, Kuveyt Dışişleri Bakanı Halit El Sabah’ın İran ziyareti amacı ile ilgili, ‘’İran ve Kuveyt ortak zeminlere sahip iki komşu ülke olarak geçmişte bir biri ile temas ve istişare içindedir’’ dedi.

Kasımi, ‘’iki ülke ilişkileri çerçevesinde yapılan bir günlük bu ziyaret önceden gündemde ve onun için planlama yapılmıştır ve ziyarette ikili ilişkilerin yanı sıra bölgedeki son durum ve uluslararası konular hakkında görüşmeler yapılacaktır’’ dedi.

Kuveyt dışişleri bakanı bugün Tahran’ı ziyaret ederek bölge ve uluslararası meselelerle ilgili Tahran yetkilileri ile görüşmelerde bulunacak.

Sabah Halit es-Sabah dün NATO genel sekreteri ile düzenlediği ortak basın toplantısında İran ve Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ülkelerinin bölgede birbirinin ortakları olduklarını, ortak çıkarlara sahip oldukları ve ilişkilerini geliştirmeleri için büyük kapasite ve potansiyele sahip olduklarını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.