Kasımi: Muasır tarih Amerikan elçiliklerinin kanunsuz faaliyetleriyle doludur

  • 12 Temmuz 2018
  • 1.551 kez görüntülendi.
Kasımi: Muasır tarih Amerikan elçiliklerinin kanunsuz faaliyetleriyle doludur

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Amerikan dışişleri bakanının İran aleyhindeki iddialarına gösterdiği tepkide, ”İran’ın diplomatik faaliyetleri aleyhindeki ithamları içeren plan, Amerika’nın İran’ın dış ilişkilerine zarar vermek için çabalardır’ dedi.

ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo, asılsız bir şekilde İran büyükelçiliklerini bulundukları ülkelerin içişlerine müdahale etmekle suçladı.

İRNA’nın haberine göre Behram Kasımi, dün Amerikan dışişleri bakanının sözkonusu iddialarını reddederken, ”Pompeo’nun İran aleyhindeki asılsız bu iddiaları, Amerikan büyükelçiliklerinin yüzlerce askeri ve güvenlik personelinin diplomatik örtü altında değişik casusluk ve yıkıcı faaliyetlerde bulundukları ve bu gerçeklerin çeşitli kaynaklarda yayınlandığı bir ortamda yapılmaktadır’ dedi.

Kasımi, muasır tarihin Amerikan büyükelçilerinin uluslararası ilkeler ve kanunları çiğneyerek bulundukları ülkeler ve onların dış ilişkilerine darbe indirmek gibi değişik müdahaleler ve faaliyetlerle dolu olduğunu ve bunların bilinen bir gerçek olduğunu söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, İran büyükelçiliklerinin uluslararası konvansiyonlar çerçevesinde diğer ülkelerle dostane ilişkileri geliştirmek için faaliyet yürüttüğünü söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.