Kasımi: Nükleer anlaşmayla ilgili spekülasyonlar doğru değil

  • 16 Nisan 2018
  • 1.016 kez görüntülendi.
Kasımi: Nükleer anlaşmayla ilgili spekülasyonlar doğru değil

Haftalık basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bölgesel konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bugün sabah saatlerinde haftalık basın toplantısında gazetecilere açıklama yapan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Kasımi, nükleer anlaşmanın ABD ve Avrupa ülkelerince düzeltilmesine ilişkin yönelitlen bir soruya, “Bununla ilgili bazı Avrupa ülkelerinin ABD ile yaptıkları toplantıların sayısı ve tartıştıkları konular hakkında hiçbir bilgiye sahip değilim, ancak nükleer anlaşma İran ile P5 + 1 grubu arasında olan bir meseledir. Medyada yer alan bilgiler ve spekülasyonlar doğru değil” yanıtını verdi.

Siyonist güçlerin Suriye’nin Humus kenti yakınlarında bulunan T4 hava üssüne düzenlediği saldırıyı değerlendiren Kasımi, “İran bu saldırıyla ilgili gerekli duruşunu zamanında dile getirdi. Suriyelilerin de bu saldırganlık eylemine karşı güçlü bir tavır alma hakkına sahip olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Kasımi, İran Dışişleri Bakanı Zarif’in son günlerde gerçekleştirdiği Afrika ve Güney Amerika temaslarıyla ilgili olarak, bu tür gezilerin çok verimli olduğunu ve ziyaret kapsamında karşılıklı bir dizi anlaşmaların imzalandığını aktardı.

Behram Kasımi sözlerine şunları da ekledi: Gelecekte, Afrika ve Güney Amerika ülkeleriyle ilişkilerimizin daha fazla gelişmesini temenni ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.