Kasımi: Pompeo’nun sözleri, nükleer anlaşmadan çıkan ABD’nin çaresizliğini gösteriyor

  • 24 Temmuz 2018
  • 1.340 kez görüntülendi.
Kasımi: Pompeo’nun sözleri, nükleer anlaşmadan çıkan ABD’nin çaresizliğini gösteriyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarını kınayarak, “Pompeo’nun sözleri Amerikan yönetiminin nükleer anlaşmadan çıktıktan sonraki çaresizliği ve inzivasını göstergesidir” dedi.

Pompeo dün bazı İranlı grupların Kalifornia’daki toplantısında İran aleyhinde müdahaleci sözler sarf etti.

Kasımı, “Pompeo’nun ucuz sözleri o ülkenin açık bir şekilde İran içişlerine müdahalesini göstermekte ve bu sözler o ülkenin eskiden beri bölgede izlediği istikrarsızlık yaratan tahrip edici sözleri doğrultusundadır ve bunla o ülkenin uluslararası taahhütlerinin çiğnenmesi anlamına gelmektedir” dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “ABD’nin mevcut yöneticilerinin sadakatsiz ve riyakar tutumundan dolayı söylem ve eylemleri arasında farsah farsah mesafe vardır ve onlar sadece İran halkına karşı sadakatsız değiller kendi halklarına karşı da sadakatsizler” dedi.

Kasımi, İranlıların tarih boyunca hiçbir yabancının sulta ve zorbalığına boyun eğmediklerini hatırlatarak, “Mevcut hassas şartlarda da İran halkı Amerikalı yöneticilerin bu kabil müdahaleci sözlerinin yanıtını örnek gösterilecek birlik ve beraberliği ile vereceklerdir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.