Kasımi: Radikalizm ve terörizmi yaymak Arabistan dış politika özelliklerindendir

  • 08 Ekim 2017
  • 983 kez görüntülendi.
Kasımi: Radikalizm ve terörizmi yaymak Arabistan dış politika özelliklerindendir

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, “Yemen’de inkar edilemez savaş cinayetleri işlemek ile radikalizm ve terörizmi yaymak Arabistan’ın son yıllardaki dış politika özellikleridir’’ dedi.

Arabistan Dışişleri Bakanının İran aleyhindeki temelsiz ve tekrarlanmış iddialarına değinen Kasımi, ‘’Suudiler ne zamanki Yemen’e saldırı dosyaları ve terörizme desteklerinde ötürü uluslararası baskı altında kalırlarsa İran aleyhindeki komik ve tekrarlanmış iddialarını başlıyorlar’’ dedi.

Kasımi, ‘’Bundan daha ilginç olan, Arabistan’ın terör, şiddet ve tecavüzle dolu dosyasına rağmen utanç verici bir şekilde İran’ın uluslararası camiada var olmasına şartlar tayin etmesidir’’ dedi.

Kasımi, ‘’Arabistan kabarık dosyasını örtbas etmek için kamuoyunu yanıltmak ve saptırmadan başka bir yol bilmemektedir, fakat onların ayıpları bu yöntemlerle örtülmeyecek kadar büyüktür’’ dedi.

Suudi rejimi dışişleri bakanı geçen cuma günü, SKY News’in Arapça bölümüne yaptığı açıklamada, ‘Eğer İran uluslararası toplumun faal bir üyesi olmak istiyorsa diğer ülkelerin içişlerine karışmaktan el çekmelidir’ şeklinde geçmişteki temelsiz ve asılsız iddialarını tekrarlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.