Kasımi: Saldırganı silahlandırmak, gündem saptırmak ve suçlamanın sonucu yoktur

  • 30 Mart 2018
  • 999 kez görüntülendi.
Kasımi: Saldırganı silahlandırmak, gündem saptırmak ve suçlamanın sonucu yoktur

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, Fransa Dışişleri bakanı İran’dan Yemen’e silah gönderildiğine dair iddiasını tekzip ederek, “saldırganı silahlandırmak, gündem saptırmak ve başkalarını suçlamanın bir yere varamayacağını” söyledi.

Yemen Savaşı’nda  Arabistan’a silah ve siyasi destek veren Fransa’nın Dışişleri bakanı Jean-Yves Le Drian, RTL  radyosuna verdiği mülakatta İran’ın Yemen’e silah gönderdiğini iddia etti.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü  Behram Kasımi bu bağlamda yaptığı açıklamada,  İran’ın Yemen’e silah göndermesi iddiasının yanlış ve büyük bir yalan olduğunu,  bu iddianın bazı bölgesel ve bölge dışı ülkeler tarafından tekrarlanmasının ise,  İran’ın çağımızın en büyük insani facia, savaş suçları Ve savunmasız yemen halkının masumiyeti  hakkında kamuoyunu aydınlatmadaki iradesinde hiçbir değişiklik oluşturmayacağını belirtti.
Kasımi ayrıca; ”  Arabistan’a silah gönderen ülkelerin, her gün ve aralıksızca Suudi savaş uçaklarının Yemen’in mazlum ve savunmasız halkına saldırılarını,  nefsi Müdafaa olarak bilmeleri çok doğaldır.  Zira Yemen savaşı, ülke halkının katliam edilmesi ve altyapılarının  viran edilmesi silah ihracatçı ülkelerin ekonomisine  büyük kâr sağlamıştır”  dedi.
Dışişleri Bakanlığı sözcüsü  söz konusu ülke halkının,  kendi   hükümetlerinin Arabistan’ın Yemen’e saldımak için en modern silahlarla donatmalarının, çağdaş tarihteki en kötü insani facianın  yaşanması ve Yemenlilere karşı her gün tekrarlanan savaş suçlarından sorumlu olduklarını  bilmeleri gerektiğini söyledi.
Kasimi ayrıca bazı Fransız  yetkililere,  birçok aydın ve düşünürlerin öğretilerini  dikkate alarak,  saldırganlara  silah satış oranını dikkate almak yerine yakın ve uzak zamanında yaşanan olaylardan ders almaları , böylece insan ve insanlık, eşitlik ve renk, ırk ve milliyet gözetilmeksizin tüm  insanların haklarını düşünmeleri tavsiyesinde bulundu./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.