Kasımi: Suudi rejim amacı bölgede gerilimi tırmandırmaktır

  • 18 Ekim 2016
  • 984 kez görüntülendi.
Kasımi: Suudi rejim amacı bölgede gerilimi tırmandırmaktır

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Lozan Toplantısı’na katılan bazı tarafların ikili siyaset oynadığını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Suudi Arabistan’ın bölgedeki hedefi gerilimi tırmandırıp başkalarını da kendi suçlarına alet etmek olduğunu ve bu şekilde bölgede kendine bir pay çıkarmayı planladığını söyledi.

Suudi Arabistan’ın Suriye ve Yemen’de yenilgiye uğradığını ve bunun sonucunda da yeni planlar yaparak, bölgede bir gerilimin peşinde olduğunu söyleyen Behram Kasımi, bu gerilimin neticesi olarak da Suudi Arabistan’ın yeni bir menfaat ve çıkar politikası peşinde olduğunu belirtti.

Konuşmasında ABD’ye de yüklenen Sözcü Kasımi, mezkur ülkenin Yemen’nin bulunduğu Kızıl Deniz ve bölgenin çok hassas bir stratejik konuma sahip olduğunu ve buraların korunmasını gerektiğini Amerika’nın bilmesi lazım geldiğini belirtti.

Son yapılan Lozan Toplantısı’na da değinen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, Suriye’de yapılması düşünülen ateşkesin yanı sıra ilk yardım tibbi kaynaklarının da bu kapsamda sonuçsuz kaldığını dile getirdi.

Lozan Toplantısı’na katılan bazı tarafları ikili siyaset oynamakla suçlayan Behram Kasımi, Suriye krizi hakkında yapılan bu toplantıyı sonuçsuz bulduğuna vurgu yaptı.

Sözlerinin devamında bu ikili siyaseti izah eden Behram Kasımi, Lozan Toplantısı’nda Suriye halkı için insani yardım yapılması gerektiğini söyleyen bazı tarafların aslında bu ülkede teröristleri destekleyenlerin ta kendileri olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.