Kasımi: Suudiler dünyada terörizmin yayılmasının başlıca kaynağıdır

  • 24 Mart 2018
  • 974 kez görüntülendi.
Kasımi: Suudiler dünyada terörizmin yayılmasının başlıca kaynağıdır

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, bu sabah yaptığı açıklamada, Suudi rejimi dışişleri bakanının Amerika’da bir düşünce kuruluşunda İran aleyhindeki saçmalıklarını sürdürmesine tepki göstererek, terörizmi, radikalizmin ve güvensizliğin bölge ve dünyada yayılması ve kaynağının asli müsebbibinin Suudi rejimi olduğunu söyledi.

Arabistan dışişleri bakanı Adil El’Cubeyr, perşembe günü sözkonusu düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, bölgede terörizmin en asli tarafının İran olduğunu belirterek İran’ın terörizme destek vermekle suçlamış ve İran’ı bölgenin en büyük sorunu olarak iddia etmiştir.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi ise Suudi rejiminin sözkonusu yetkilisinin iddialarına verdiği cevapta, Suudi rejimi ve yetkililerinin her zaman gerçek dışı ve asılsız iddialarla gerçekleri çarpıtmaya çalıştıklarını belirterek, ”bu durumun ilk kez olmadığını ve Suudi rejiminin her zaman bu tutumunu sürdürdüğünü’ söyledi.

Kasımi, Suudi rejiminin İran’a yönelik bu suçlamasının kabul edilemez olduğunu zira bizzat bölgede başta Yemen olmak üzere Irak ve Suriye gibi ülkelerde yaşanan güvensizliklerde Suudi rejiminin rolünün olduğunu şu anda bile Suudi rejiminin Yemen’de  cinayetlere devam ettiğini ve bu tutumun siyasi çözüm yolunu tıkadığını ve Yemen’in mazlum  halkını bombalar ve muhasarayla dize getirmeyi çalıştığını söyledi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü İran’ın her zaman barış, huzur, istikrar ve güvenliğin sağlanması yönünde çabasını sürdüreceğini ve terörizm ile radikalizme karşı da mücadelesine devam edeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.