Kasımi: Suudiler Yemen’de art arda yenilgilerini gizleyemezler

  • 29 Mart 2018
  • 960 kez görüntülendi.
Kasımi: Suudiler Yemen’de art arda yenilgilerini gizleyemezler

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Suudilerin diğerlerini asılsız ve temelden yoksun iddia ve suçlamalarla Yemen’de art arda aldıkları yenilgileri ve yeteneksizliklerinin üstünü örtemeyeceklerini söyledi.

Behram Kasımi, dün Suudi rejimi yetkililerinin Yemen’e yönelik saldırılarının başlamasının 4. yılında yaptıkları açıklamalar ve girişimlerine tepki göstererek, ”Suudiler Yemen halkından aldıkları yenilgilerinin üstünü onlarca milyar dolarlık gelişmiş silah alarak ve askeri imkanlara sahip olduğunu göstermek suretiyle örtemezler ama Suudiler ve işbirlikçileri bu eşit olmayan savaşta Yemen halkının direnişiyle karşı karşıya gelmişler ve rezil bir yenilgi tatmışlardır’ dedi.

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Suudi rejimi askeri sözcüsünün küstah tehditlerine tepki göstererek, ‘bu açıklamalar savaş yanlısı ve sorumsuzca olup uluslararası ve hukuk açısından takip edilmelidir’ dedi.

Yemen aleyhinde Suudi rejiminin başını çektiği askeri koalisyon sözcüsü Turki el’Maleki Yemen halkının mütecavizlerin saldırılarına misillemede bulunmak için düzenledikleri füze saldırısından sonra geçen pazartesi günü yaptığı açıklamada, İran’ı, Yemen’e kaçak füze göndermekle suçlamış ve İran’ın Arabistan’a yönelik saldırıların perde ardında olduğunu iddia etmişti.

Kasımi, Suudi rejiminin tahayyüllerini uygulamaya geçirecek konum ve şartta olmadığını belirterek, ‘Suudi rejimi yöneticileri içinde bulundukları bu tahayyülden kurtulmalılar ve silah satın alma ve dış güçlerle güvenlik sağlama ve aşırı bütçelerle kendi güvenliği ve gücünü sağlayamayacağını’ söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.