Kasımi: Terörist saldırılar dünya için bir ikazdır

  • 05 Haziran 2017
  • 924 kez görüntülendi.
Kasımi: Terörist saldırılar dünya için bir ikazdır

Kasımi yaptığı açıklamada, ‘’İnsanlığın terörizm karşısındaki güvenliğin temini için bazı devletlerin gafletten el çekmeleri, kısa süreli siyasi, ekonomik ve sözde stratejik menfaatlerinden dünya ve kendi vatandaşlarının güvenliği için vazgeçmeleri ve terörizmin kökeninin kazıtılması için terörizm ve radikalizmin esas mali ve düşünsel kökenleri peşinden gitmeliler. Bu kaynaklar ve kökenler de herkese nerede ve neden olduğu açıktır’’ dedi.

Kasımi, ‘’İran İslam Cumhuriyetinin her zaman terörizmin ve radikalizmin kökenleri ile söyledikleri sadece bir tavsiye veya siyasi tutum değildir belki bir gereklilikten ibarettir, er veya geç stratejik bir hata veya anlık menfaatlerden dolayı bunu tanımayıp veya görmezden gelenler bu yeni durumda ve cinayetlerin artması bir dönemde buna karşılık halkları isteklerine cevap vermeliler’’ dedi.

Kasımi, ‘’Terörizm her hangi bir şekilde ve tüm boyutları ile kabul edilemez ve mahkumdur ve bizi göre dünyanın bundan kurtulmasının tek yolu tüm ülkelerin sorumluluk bilinci ile çifte standartlardan uzak terörizm ve radikalizm aleyhinde yer almasıdır’’ dedi.

Dün gece Londra’daki terör olayında şu ana kadar 7 kişi hayatını kaybetti ve 48 kişi yaralandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.