Kasımi: Türkiye’deki İran karşıtı gösteriler organize ediliyor

  • 19 Aralık 2016
  • 1.319 kez görüntülendi.
Kasımi: Türkiye’deki İran karşıtı gösteriler organize ediliyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İran Büyükelçiliği karşısındaki gösterilerin bölgedeki bazı gruplar tarafından organize edildiğini açıkladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, haftalık basın toplantısında İran, Rusya ve Türkiye’nin Moskova’da gerçekleştireceği üçlü toplantıya değinerek, “İran’ın fikriyle daha ileri bir tarihte düzenlenmesi planlanan bu toplantı, Halep’in son günlerdeki karmaşasından dolayı yarın Moskova’da gerçekleşecektir” açıklamalarında bulundu.

Kasımi, Rusya’yla Türkiye arasında Suriye’deki silahlı gruplarla ilgili bazı konuşmalar yapıldığına işaret ederek, bunların yarınki toplantıyla bağlantılı olmadığını belirtip İran’ın birçok konuda Ruslarla hemfikir olduğunu söyledi.

Kasımi Halep’teki olaylara ilişkin bölgedeki gerçeklerin karşı tarafı baskı altında bıraktığını açıklayarak, İran’ın da bu kentteki insani durum, mülteciler, ateşkes ve terör örgütlerinin oluşturduğu sorunlarla ilgili kaygı duyduğunu vurguladı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Halep’te geride kalanların durumunun çözüleceğini beklediklerini anlatarak, “Bazı ülkelerin desteklediği terör örgütlerinin oluşturduğu sorunlar bunu engellediğine rağmen biz hala yardımların Halep’e ulaşılmasını umuyoruz” diye konuştu.

Kasımi sözlerini şöyle sürdürdü: Uluslararası yardım örgütlerinin bu bölgelere gereken yardımların ulaşılması konusunda daha aktif olmasını istiyoruz ve biz de İran Kızılayı aracılığıyla yardımlarımızı Halep’e gönderdik.

Türkiye’de İran’ın diplomatik temsilcilikleri önünde düzenlenen eylemlere işaret eden Kasımi, Türk emniyet güçlerinin bu olayların gerçekleşeceğini elçiliklerimize bildirmeyi ihmal ettiğini ve bunun üzerine söz konusu ülkenin Tahran Büyükelçisini Dışişleri Bakanlığı’na çağırıp itirazların bildirildiğini açıkladı.

Kasımi, özellikle Türkiye’de yoğun olarak gerçekleşen bu gösterilerin Rus konsolosluklarıyla beraber bölgedeki bazı diğer ülkelerde de gerçekleştiğinin altını çizerek bunların Halep olaylarından dolayı bazı gruplar tarafından organize edildiğini belirtip bu gruplar hakkında yeterli bilgiye sahip olduklarını söyledi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri’nin Türkiye ziyaretini ertelemesi konusunda ise bunun Cumhurbaşkanı Ruhani’nin Kafkasya ve Orta Asya’yı ziyaret ettiği nedeniyle Türk tarafa bildirerek başka bir zamana ertelenmesini açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.