Kasımi: UAEK başkanının Tahran ziyareti nükleer anlaşmaya destek amaçlıdır

  • 26 Ekim 2017
  • 1.236 kez görüntülendi.
Kasımi: UAEK başkanının Tahran ziyareti nükleer anlaşmaya destek amaçlıdır

Ä°ran dışiÅŸleri bakanlığı sözcüsü Behram Kasımi, Uluslarası Atom Enerjisi Kurumu baÅŸkanı Amano’nun 28 Ekim tarihinde Ä°ran’a yapacağı ziyaretin amacının Ä°ran’la varılan uluslararası nükleer anlaÅŸmaya destek amaçlı olduÄŸunu söyledi.

Ä°RNA’nın haberine göre, Kasımi, UAEK ile Ä°ran’ın ilgili yetkilileri arasında karşılıklı görüşmelerin varolduÄŸuna temasla, iki tarafın baÅŸta Kapsamlı Ortak Eylem Planı olarak bilinen nükleer anlaÅŸmayla ilgili olarak son durumu, NPT ve barışçı nükleer  iÅŸbirlikleri ele alınacağını söyledi.

Amano’nun cumartesi günü Ä°ran’a geleceÄŸini belirten Kasımi, UAEK’nun yayınladığı bütün raporlarda Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmaya tam baÄŸlı kaldığına yer verildiÄŸini belirterek, Amerikalı yetkililerin Ä°ran karşıtı açıklamalarının temelinde de uluslararası kuruluÅŸların kesin bir ÅŸekilde Ä°ran’a  destek vermelerinin bulunduÄŸunu  söyledi.

BilindiÄŸi gibi Amerikan baÅŸkanı Trump, 13 ekim tarihinde yaptığı açıklamada, Ä°ran’ın nükleer anlaÅŸmaya baÄŸlı kaldığını onaylamayacağını bildirdiÄŸi gibi Ä°ran aleyhinde seviyesiz ve küstahça iddialarda bulunmuÅŸtur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.