Kasımi: Zaman varken bay Tillerson, Amerika’nın politikaları, bölge gerçekleri ve tarihi ile tanışsın

  • 06 Aralık 2017
  • 886 kez görüntülendi.
Kasımi: Zaman varken bay Tillerson, Amerika’nın politikaları, bölge gerçekleri ve tarihi ile tanışsın

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un AB Dış Politika yetkilisi ile görüşme sonrası İran aleyhine söylediği sözlere değinen Kasımi, bu sözlerin temelsiz iddiaları tekrarlamada gereksiz ısrar ve inat olarak nitelendirdi.

Başka ülkeleri itham etmenin, Amerika’nın bölgedeki müdahaleci politikaları sonucu oluşan yaraların ve acıların çaresi olmayacağını ifade eden Kasımi, ‘’Zaman varken bay Tillerson krizlere ve yüz binlerce kadın ve çocuğun ölümü ile sonuçlanan Amerika’nın politikaları, bölge gerçekleri ve tarihi ile tanışsız ve daha sonra fikir yürütüp yargıya varsın’’ dedi.

İran’ın Amerika’nın müdahaleci politikaları sonucu yapılan darbe ve oluşan istibdadın kurbanlarından biri olduğunu ifade eden Kasımi, ‘’Bugün İran bölge ve dünya’da terörizm karşıtı büyük çabaları olan bir ülke olarak tanınmaktadır. Şüphesiz İran’ın istikrar ve güvenliğin sağlanması, terörizmle mücadelesini görmezden gelmek sadece Amerika’nın İran’ın terörizmle mücadele ve güvenliğe katkısından dolayı olabilir ve bu da Amerika’nın terörizme desteğinin bir belirtisidir’’ dedi.

Kasımi, ‘’İran tüm gücüyle, ahlaki ve uluslararası kurallar çerçevesinde güçlü bir şekilde istikrar ve güvenliğin sağlanması, terörizm ve savaşla mücadelesine tüm kötü niyetlilerin yalanlarına rağmen sorumlu bir şekilde devam edecektir’’ dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.