Kaşkavi’den, Arabistan’da İranlı Vatandaşlara Yönelik Taciz Olayına Sert Tepki Geldi.

  • 07 Nisan 2015
  • 800 kez görüntülendi.
Kaşkavi’den, Arabistan’da İranlı Vatandaşlara Yönelik Taciz Olayına Sert Tepki Geldi.

İran Dışişleri Bakanı Meclis ve Yurt Dışındaki İranlılar İşleri Yardımcısı, Umre’ye giden iki İranlı gencin Arabistan polisi tarafından tacize uğramasına sert tepki göstererek Arabistan’ın Tahran elçiliği maslahatgüzarının dışişleri bakanlığına çağrılarak bu hususta İran hükümetinin itirazının iletildiğini söyledi.

İran Dışişleri Bakanı Meclis ve Yurt Dışındaki İranlılar İşleri Yardımcısı Hasan Kaşkavi konuyla ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada, iki Arabistanlı polisin Umre ziyaretinde bulunan iki İranlı gence taciz girişiminde bulunmaları ile ilgili yaptığı açıklamada, “Maalesef bu olay Nevruz tatillerinde gerçekleşti. Tatillerin ikinci haftasında, bir kervan eşliğinde Umre ziyaretine giden iki İranlı genç, polisin farklı bahaneleri ile diğerlerinden ayrılıyor ve polis tarafından üstleri aranıyor. Bu arama esnasında kervandaki diğer yolcular, bu iki polisin taciz girişiminde bulunmak istediklerini anlamış ve bu konu ile ilgili yetkilileri bilgilendirmişlerdi. Bu olaydan hemen sonra İran’ın Cidde’deki Başkonsolosu olay yerine gitmiş ve havalimanı ve yolcu kervanı yetkilileri ile görüşerek, iki polis memurunun gereken cezayı almaları için işlem başlatılmıştır” dedi.

Kaşkavi açıklamasının devamında ise “Bu olaydan bir gün sonra, Arabistan Büyükelçisi’nin Tahran’da olmaması nedeni ile ülkenin Tahran’daki Maslahatgüzar’ı Dışişleri Bakanlığı’na çağırılmış ve İran’ın bu insanlık dışı ve alçakça olay hakkındaki itirazları, kendisine iletilmiştir. Arabistan tarafı ise bu rezil olaydan duydukları üzüntüyü belirtmenin yanı sıra, bu olayın Arabistan’ın en üst düzey yetkilileri tarafından takip edileceği ve iki polisin en sert şekilde cezalandırılacaklarını söyledi. İran’ın Riyad’daki temsilciliği, bu olayı sonuca varana kadar takip edecektir ve ele geçen sonuçları aileler ve kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.