Kassam Komutanlarından Biri Hazırlık Çalışmaları Esnasında Şehit Oldu

  • 28 Aralık 2015
  • 744 kez görüntülendi.
Kassam Komutanlarından Biri Hazırlık Çalışmaları Esnasında Şehit Oldu

Bugün (28 Aralık Pazartesi) sabahın erken saatlerinde Hamas’ın askerî kanadı durumundaki İzzettin Kassam Birlikleri’nin saha komutanlarından birinin askerî çalışmalar esnasında şehit olduğu haber verildi. İzzettin Kassam Birlikleri tarafından yapılan açıklamada söz konusu komutanın şehit olmasına neden olan kazanın Gazze’nin güneyindeki Han Yunus bölgesinde yapılan askerî hazırlık çalışmaları esnasında meydana geldiği bildirildi.

Hareket açıklamasında, kazada hayatını kaybeden komutanın cihad faaliyetlerinde büyük ve onurlu bir geçmişinin olduğunu, yoğun çabaların ve büyük fedakarlıkların ardından böyle bir kazayla hayatını kaybettiğini vurgulayarak kendisinin Allah katında şehit olmasını temenni ettiklerini dile getirdi.

Filistin’deki direniş hareketi nezdinde bu şekilde ön hazırlık faaliyetleri esnasında meydana gelen kazalarda hayatlarını kaybedenler de “eğitim ve hazırlık şehidi” ya da “görev şehidi” sıfatıyla anılıyor. Filistin direnişinin, siyonist işgal rejiminin tehditlerine ve saldırı ihtimallerine karşı hazırlık ve eğitim faaliyetleri de bir yandan kesintisiz şekilde devam ettiğinden çok sık olmamakla birlikte zaman zaman bu tür kazaların meydana geldiği de oluyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.