KassamTugayları: Filistin Direnişi İşgal Askerleri İçin Kâbus Olmaya Devam Edecek

  • 08 Temmuz 2018
  • 1.506 kez görüntülendi.
KassamTugayları: Filistin Direnişi İşgal Askerleri İçin Kâbus Olmaya Devam Edecek

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, başta El-Kassam Tugayları olmak üzere Filistin direnişinin işgal askerlerinin kâbusu olmaya devam edeceğini belirtti.

Yenilmiş Ekin Savaşı’nın dördüncü yıldönümü münasebetiyle bir rapor yayınlayan El-Kassam Tugayları, El-Kassam Tugaylarının her savaştan daha güçlü ve azimli çıktığını belirterek, yaşanan günlerin bunun şahidi olduğunu ifade etti.

Raporda, “El-Kassam Tugayları daha önceki savaşlarda olduğu gibi her savaşa daha güçlü, kararlı ve azimli girdi” ifadesi kullanıldı.

7 Temmuz 2014 tarihinde Siyonist işgal güçleri havadan ve karadan Gazze’ye saldırı düzenledi.

El-Kassam Tugayları’nın Yenilmiş Ekin Savaşı adını verdiği savaşta işgal uçakları, 7 Temmuz 2017 Pazartesi günü Rafah’ta El-Kassam Tugayları’na ait bir tünele hava saldırısı düzenledi. Saldırıda 6 mücahit şehit oldu.

51 gün devam eden saldırıların ardından işgal rejimi hedeflerine ulaşamayarak Mısır aracılığıyla ateşkes talep etti ve 26 Ağustos 2014 tarihinde ateşkes sağlandı.

Bu süre içinde işgal güçleri silah tersanesini kullanarak Gazze halkına yönelik insanlık dışı katliamlar yaptı. İki aya yakın savaşta 579’u kadın, 263’ü çocuk ve 102’si yaşlı olmak üzere 2139 kişi şehit oldu. Savaşta ayrıca 3374’ü çocuk, 2088’i kadın ve 410’u yaşlı olmak üzere 11 128 kişi de yaralandı.

İşgal güçleri havadan ve karadan hedef gözetmeden sivil yerleşim alanlarını bombalaması sonucu 70 aileye karşı 49 katliam yaptı. Katliamlarda 530 kişi şehit oldu.

Barbar saldırılar neticesinde 2358 ev tamamıyla yıkılırken, 13644 ev kısmi olarak hasar gördü. Yine 60 cami tamamıyla yıkılırken 109 cami kısmi olarak yıkıldı.

Bu savaşta El-KassamTugayları Siyonist rejimi sarsan nitelikli eylemler yaptı. En önemlileri Zikim Askeri Üssü operasyonu ile Orta Bölge’nin doğusundaki Ebu Mutaybak operasyonu, Beyt Hanun’un doğusundaki 16 nolu nokta operasyonu ve Şucaiye’nin doğusundaki Nahal Uz operasyonudur.

El-Kassam Tugayları’nın işgal altındaki Filistin toprakları üzerine Ebabil İHA’ları göndermesi, füzelerle 160 kilometre uzaklıktaki hedefleri vurması ve ilk defa Hayfa’daki askeri hedefleri vurması düşman için sürpriz oldu.

Bu savaşta diğer bir sürpriz de El-Kassam Tugayları mühendislerinden Adnan El-Ğul’ün adıyla anılan El-Ğul suikast silahını kendi imkânlarıyla tamamlayıp savaşta kullanması ve birçok hedefi vurmasıydı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.