Katalonya Başkanı: Birkaç gün içinde bağımsızlık ilan edeceğiz

  • 07 Ekim 2017
  • 923 kez görüntülendi.
Katalonya Başkanı: Birkaç gün içinde bağımsızlık ilan edeceğiz

Katalonya Başkanı Puigdemont, birkaç gün içinde bağımsızlık ilan edeceklerini söyledi.

İspanya’daki Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, birkaç gün içinde bağımsızlık ilanında bulunacaklarını açıklarken polisin şiddete başvurmasının da bu referandumu engellemek için yapıldığını belirterek sert tepki gösterdi.
Pazar günkü bağımsızlık referandumunun ardından ilk söyleşisini BBC’ye veren Puigdemont, özerk hükümetinin bağımsızlık için “bu haftanın sonu veya önümüzdeki haftanın başında” harekete geçeceğini söyledi.
Carles Puigdemont, İspanya’daki merkezi hükümetin duruma müdahale ederek Katalan hükümetinin kontrolünü ele geçirmesi durumunda ne yapacakları sorusuna ise “Bu her şeyi değiştiren bir hata olur” yanıtını verdi.
Puigdemont, şu anda İspanya hükümeti ile Katalonya hükümeti arasında hiçbir iletişim olmadığını da açıkladı.
İspanya Kralı 6. Felipe ise Salı akşamı gerçekleştirdiği konuşmada Katalonya’da düzenlenen bağımsızlık referandumunun örgütleyicilerini kınadı ve bu kişilerin yasayı çiğnediğini söyledi.

Pazar günü yapılan referandum sırasında yaklaşık 900 kişinin yaralanmasının ardından Katalonya’da yüz binlerce kişi protestolara katılmıştı. Yerel sağlık görevlileri şiddet olaylarında 33 polisin de yaralandığını açıklamıştı.
Madrid’deki merkezi hükümet, referandumun yasadışı olduğunu söylüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.