Katar: Arabistan bölge sebatını bozma peşinde

  • 09 Mart 2018
  • 992 kez görüntülendi.
Katar: Arabistan bölge sebatını bozma peşinde

Katar Dışişleri Bakanı yaptığı açıklamada, Arabistan veliahdının Fars körfezi ülkeleri buhranı konusundaki son günlerdeki açıklamalarının, Suudi yetkililerin bu konudaki tedirginliklerinin göstergesi olarak niteledi.

Arabistan Veliahdı Muhammed bin Salman, Katar muhasarasını sıradan ve ehemmiyetsiz olarak telakki ettiği açıklamasında, Katar nüfusunun Mısır’ın bir sokağının nüfusu kadar dahi  olmadığını ve Katar dosyasını Dışişleri bakanlığının 12. yetkilisinin takib ettiğini belirtti.

İsna’nın El Cezire’den naklen verdiği haberde, Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman ali Sani dün Brüksel’de Arabistan veliahdının açıklamalarına tepki göstererek, ülkelerin yüzölçümleriyle kıyaslanamayacağını, zira Katar küçük bir ülke dahi olsa, yürekli yetkililer, ileri gelenler ve bilgekişilerin halkıyla ilgilendikleri ve onlara yakışacak şekilde yönetmeye dikkat ettiğini bildirdi.

Katar Dışişleri Bakanı açıklamasında ayrıca, bazı büyük ülkelerin de küçük kafaları ve kalpleriyle bölgede sebat ve güvenliği bozma ve komplo peşinde olduklarını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.