Katar Bahreyn’in suçlamalarını reddetti

  • 18 Haziran 2017
  • 935 kez görüntülendi.
Katar Bahreyn’in suçlamalarını reddetti

Katar dışişleri bakanlığı, Bahreyn’nin istikrar ve güvenliğini bozma yönünde Katar’ın çaba gösterdiği yönünde Bahreyn’in suçlamalarını reddetti.

Katar Emiri’nin danışmanı Hamed Bin Halife El’Atiye ve Bahreyn Milli Vefak  İslami Cemiyeti liderlerinden Hasan Ali Com’e arasında yapılan ve kayda alınan görüşmeye göre, Bahreyn ve diğer bazı Arap ülkeleri, Katar’ı, Bahreyn’in güvenliğini ve istikrarını bozmaya çalışmakla suçluyorlar.

İRNA’nın haberine göre, Katar dışişleri  bakanlığı yayınladığı bildiriyle, Katar Emiri danışmanı ve Bahreyn’de rejimin muhaliflerinden birinin görüşmesinin arabuluculuk çerçevesinde yapıldığına yer verildi.

Katar dışişleri  bakanı, yayınladığı bildiride, Bahreyn yönetiminin, Katar’ı, Bahreyn’de başta İslami el’Vefak olmak üzere rejim karşıtı güçlere destek vermek ve bu ülkenin içişlerine karışmak gibi suçlamaların halkı kandırmaya yönelik olduğu ve gerçekleri saptırmak olduğuna yer verildi.

Bilindiği gibi başta Arabistan olmak üzere bazı Arap ülkelerinin Katar’la ilişkilerini kesmelerinin ardından Bahreyn de bu gruba katılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.