Katar Dışişleri Bakanı: Ambargo Kalkmadan Görüşmeyeceğiz

  • 20 Haziran 2017
  • 1.103 kez görüntülendi.
Katar Dışişleri Bakanı: Ambargo Kalkmadan Görüşmeyeceğiz

Katar Dışişleri Bakanı Casim Al Sani, Arap ülkeleri ambargoyu kaldırmadan diyalog görüşmeleri yapmayacaklarını açıkladı.

Al Sani, baÅŸkent Doha’da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Katar, abluka altındayken herhangi bir diyalog görüşmesi olmayacak. Görüşmelere baÅŸlanması için iliÅŸkileri kesen ülkelerin uyguladığı ablukayı kaldırmaları gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Şu ana kadar bu yönde bir adımın atılmadığını söyleyen Al Sani, El Cezire kanalının geleceği gibi konuların ülkenin iç işleri olduğunu, bu tür konuların ise muhtemel bir diyalog görüşmesinde pazarlık konusu yapılamayacağını kaydetti.

Al Sani, olası diyalog görüşmelerine iliÅŸkin ise ÅŸu ana kadar ülkesine bu yönde bir talep gelmediÄŸine iÅŸaret etti.Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn, Mısır ve Yemen, 5 Haziran’da Katar’la tüm diplomatik iliÅŸkilerini kestiklerini duyurmuÅŸtu. Ãœlkelerinin hava sahasını Katar’a kapatan Suudi Arabistan, BAE ve Bahreyn, Katarlı diplomatların 48 saat içinde ülkelerinden ayrılmasını istemiÅŸti. Suudi Arabistan, ayrıca Katar’ın tek kara sınırını da kapatmıştı. Katar ise “amacı devlete zarar vermek ve tamamı uydurma olan bir iftira kampanyasına maruz kalındığını” ifade etmiÅŸti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.