Katar Ekonomi Bakanı: Doha, ülkenin iyi geçim meselesini korumaya muktedirdir

  • 13 Haziran 2017
  • Katar Ekonomi Bakanı: Doha, ülkenin iyi geçim meselesini korumaya muktedirdir için yorumlar kapalı
  • 1.289 kez görüntülendi.
Katar Ekonomi Bakanı: Doha, ülkenin iyi geçim meselesini korumaya muktedirdir

Katar Ekonomi Bakanı bazı ülkelerin Katar ile diplomatik ve ticari ilişkilerini kesmelerine rağmen, ülkenin halkın geçim şartlarını en iyi düzeyde korumaya muktedir olduğunu bildirdi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Katar Ekonomi bakanı, Arabistan ve müttefiklerinin Doha ile ilişkilerine kesmelerine temas ederek, Katar’ın temel gıda maddeleri bakımından bir yıla yetecek bir rezervinin bulunduğunu ve bu bakımdan her hangi bir sıkıntı yaşamayacağını bildirdi.

Katar Maliye Bakanı Ali Sherif al-Emadi de daha önce, ülkesinin ekonomisi ve para birimini bazı Arap ülkelerinin uyguladığı yaptırımlardan rahatça koruyabileceğini söyledi.

Bakan, CNBC televizyonuna açıklamalarında dört Arap ülkesinin yaptırımlarından dolayı bölgedeki ticaretin ve dolayısıyla bu ülkelerin de zarar göreceğine dikkat çekerek, “Birçok kişi bundan tek kaybedenin biz olmayacağımızı düşünüyor… Biz bir dolar kaybedersek, onlar da bir dolar kaybedecek” demişti.

Bu arada Katar dışişleri bakanı Arabistan ve müttefikleri tarafından katar’a uygulanan yaptırımların yasal olmadığını ve insanlık dışı bir girişim olduğunu bildirdi.

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere gittiği Paris’te tırmanan Katar krizine ilişkin, “Bu abluka adaletsiz ve yasal değil” dedi.

Bakan Sani, Krizin giderilmesi için ara buluculuk çalışmasını yürüten ülkelere ilişkin, “Biz uluslararası hukuk normları ve standartlarına uygun olarak her türlü diyaloğa girmeye hazırız” dedi.

Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn, geçen hafta başında militan örgütleri ve İran’ı desteklediği gerekçesiyle Katar ile diplomatik ilişkileri kesti ve sınırlarını Katar’a kapattı. Daha sonra diğer bazı Arap ülkeleri de bu dört ülkeye katılmıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ