Katar Eski Başbakanı: Arabistan’la İran ve Yemen Aleyhinde Komplo Kurduk

  • 12 Haziran 2017
  • 2.240 kez görüntülendi.
Katar Eski Başbakanı: Arabistan’la İran ve Yemen Aleyhinde Komplo Kurduk

Katar Eski Başbakanı “Hamad b. Casim Âli Sani” Arabistan ve bazı körfez ülkeleriyle İran ve Yemen aleyhinde komplolar kurduklarını, fakat yaptıklarından pişman olunca Arabistan’ın düşmanına dönüştüklerini söyledi.

Shafaqna Arapça Bölümü’nün verdiği habere göre, Kanada kanallarından birine konuşan Hamad b. Casim, Arabistan’la yaşanan son ihtilafları hakkında açıklama yaptı.

Yemen kanallarında geniş yer verilen açıklamada Eski Katar Başbakanı, Yemen ve İran aleyhinde yapılan birçok komploda Suudilerle ortak olduklarını itiraf ederek “Suudili kardeşlerimizden bunu beklemiyorduk. Bu kabul edilir bir şey değil. Zannedersem Suudili yöneticiler siyasette henüz yeni ve tecrübesizler” diye konuştu.

Hamad bin Casim bölge siyasetlerinin yanlış olduğunu anladıklarını itiraf ederek şöyle konuştu: “Evet biz bölgeye dönük bazı siyasi hesap kitaplarda yanlış yaptık. Fakat bunları Körfez ülkelerinin memnun etmek için kaptık. Arabistan İran’a karşı Amerika ve İsrail’in emir ve isteklerini yerine getiriyor. Bu yolda çok para da harcıyor. Biz Yemenli kardeşlerimize karşı yapılan insan dışı saldırılara ortak olduk. Fakat bu saldırılardan pişman olup, hem siyasi hem savaş meydanı kayıplarına neden olan saldırıların durmasını isteyince düşmana dönüştük.”

Katar’ın terörizme destek vermediğini ve vermeyeceğini, teröristlerle savaş halinde olduklarını belirten Katar Eski Başbakanı “Oysa Suudi Arabistan Vahhabi inancına ve fitneci şeyhlere sahip. Teröristlerin çoğu ya Suudi ya da Suudi camilerinde eğitim görmüşler” diye konuştu.

Katar’ı tehdit eden Suudi veliahdı Muhammed b. Salman’a da cevap veren Katar Eski Başbakanı “Biz siyasette yeni olanlar ve ahmaklara cevap vermiyoruz. Tüm bu sonuçların, Yemen’e saldırının ve koalisyonun kayıplarının, özellikle de Suudi güçlerinin kayıplarının asıl müsebbibi bu cahilin yüzsüzlükleri. Şu da bilinmelidir ki biz kolay lokma değiliz. Küçük bir ülke olduğumuz doğrudur, fakat güçlü ve uluslararası itibarı olan bir ülkeyiz” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.