Katar: İran tek hava güzergahımız

  • 30 Haziran 2017
  • 1.348 kez görüntülendi.
Katar: İran tek hava güzergahımız

Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki krizi Amerika’da değerlendiren Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman El Sani, Katar ve ABD’nin krizin halli konusunda anlaştıklarını belirterek, ‘Katar’ın tek hava güzergahı İran semasıdır’ dedi.

El’Cezire haber sitesine göre, Katar dışişleri bakanı, Katar’ın ülkelerle ilişkilerine devam edeceğini belirtirken, Tahran’la ilişkiler konusuna da temasla, ‘İran bizim komşumuz, bizim İran’la karasularında ortak sınırlarımız ve denizde ortak doğalgaz gaz havzamız var ve Katar, Fars Körfezi kıyısı ülkeleri arasında İran’la ticari ve iktisadi ilişkiler açısından 5. sıradadır’ dedi.

Katar’ın Fars Körfezi İşbirliği Konseyi ve Arap Birliği’ndeki taahhütlerine bağlı  kaldığını belirten Katar dışişleri bakanı, El’Cezire kanalının kapatılmasını ise ‘Bu karar kendi içimizdeki bir karar” dedi.

Katar dışişleri bakanı, uluslararası kanunların  açık ve seçik olduğunu ve her ülkenin de buna  riayet etmesi gerektiğini belirtirken, Arabistan ve bazı diğer ülkelerin Katar’dan taleplerine de işaretle; ”Sunulan maddeler talep değil, mesnetsiz iddialar ve kabul edilemez” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.