Katar Terör Listesini Güncelledi

  • 24 Mart 2018
  • 973 kez görüntülendi.
Katar Terör Listesini Güncelledi

Katar İçişleri Bakanlığı yeni bir terör listesi yayınladı.
19 yeni kişinin ve kurumun eklendiği listede, Katar’a ambargo uygulayan Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn’in daha önce terör listelerine ekledikleri kişi ve kurumlar da var.

Katar’ın yayınladığı yeni terör listesinde eklenen 19 kişinin 11’i Katar, 1’i Suudi Arabistan, 4’ü Mısır ve 2’si Ürdün vatandaşı olduğu belirtildi.

Katar İçişleri Bakanlığı listeye ayrıca, Yemen El İhsan Yardım Derneği ve Sina Vilayeti Örgütü’nü de ekledi. Listede, El Kerame Derneği başta olmak üzere 6 Katar merkezli kuruluşta yer aldı.

Katar’ın yeni terör listesiyle ilgili ilk açıklama Birleşik Arap Emirlikleri Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Karkaş’tan geldi.

Resmi twitter hesabından açıklama yapan Karkaş, “Katar İçişleri Bakanlığı 19 kişi ve 8 oluşumun yer aldığı bir terör listesi yayınladı. Listede yer alan 10 isim, daha önce boykot ülkelerinin terör listesine dâhil edilmişlerdi. Katar’ın yayınladığı bu liste bırakın inatçılığından vazgeçmeyi, krizin özünü oluşturan terör ve radikalizme verdiği desteği kanıtlıyor” ifadelerini kullandı.

Suudi Arabistan’ın 1978 yılından beri İngiltere’nin başkenti Londra’dan yayın yapan gazetesi Şarku’l Avsat yazarı Mişari Zeydi’de Katar’ın yeni terör listesini köşe yazısına taşıdı.

Katar’ın yeni terör listesini yorumlayan Suudi Arabistanlı yazar Zeydi, bölgede Amerika’nın en kuvvetli müttefiki olan ve Siyonist İsrail’le normalleşme sürecinin öncülüğünü yapan Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Mısır ve Bahreyn’i haklı çıkardığını iddia etti.

Yazılarında sık sık Siyonist İsrail’le normalleşmeyi ateşli bir şekilde savunan Suudi yazar Mişari Zeydi, makalesinde İran ve Mısır İhvan-ı Müslimin Hareketi’ne saldırmayı da ihmal etmedi.

Katar ve İhvan medyasının Katar Krizi konusunda, ambargocu ülkelerin iddia ve taleplerine karşı inatçı bir tavır sergilediğini iddia etti.

Katar Krizinde ambargocu dört devletin iddialarını eleştiren Batılı bazı kuruluşları ise İhvan mensuplarının içerlerine sızmakla suçladı.

Suudi Yazar Mişari Zeydi yazısında İran’a da yüklendi. Yazısında hakaretamiz ifadeler kullanan Suudi yazar Mişari Zeydi, İran’dan uluslararası Humeyni şebekesi olarak bahsetti.

Mişari Zeydi, Katar krizinde İran’ın, Katar’ı çok sevdiğinden dolayı değil Suudi Arabistan’dan nefret ettiğinden dolayı Katar’ı desteklediğini ve krizden karlı çıktığını da iddia etti.

Suudi Yazar Zeydi makalesini, Katar’ı, Amerika Başkanı Trump’ın Mayıs 2017’de gerçekleştirdiği Riyad zirvesinde oluşan ve içerisinde İsrail’inde bulunduğu yeni ittifaka ve ambargocu devletlerin taleplerini yerine getirmeye davet eden ifadelerle bitirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.