Katar’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne tepki

  • 16 Ocak 2018
  • 926 kez görüntülendi.
Katar’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne tepki

Katar Emirlik ailesinin üyesi olan Şeyh Abdullah Al Sani’nin Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) gözaltına alındığının bildirilmesinin ardından Katar yönetimi BAE’ne sert tepki gösterdi.

Şeyh Abdullah bin Alı El Sani, bir video görüntüsü yayınlayarak BAE’nin başkenti Dubai’de isteği dışında tutulduğunu, kendisine bir şey olması halinde bundan Şeyh Muhammed’in sorumlu olduğunu söyledi.

Şeyh Abdullah Al Sani, konuşmasında açık olarak belirtmemesine rağmen içinde bulunduğu durumdan sorumlu olarak Dubai’nin Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed’i işaret ettiği kaydedildi.

Şeyh Abdullah’ın, sosyal medyada oldukça yayılan video görüntüsünde “Halen Ebu Dabi’deyim. Şeyh Muhammed’in misafiriydim. Artık bir misafir değilim, bir esirim” dediği kaydedildi.

Bu arada Katar Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Lulua al-Hater basına yaptığı açıklamada Katar Devleti’nin durumu yakından takip ettiğini, BAE ile olan ilişkilerin kesik olması sebebiyle Şeyh Abdullah’ın içinde bulunduğu durumun tespit edilmesinin zor olduğuna dikkat çekti. Hater, ablukacı ülkelerin, uluslararası kurallar ve anlaşmaları ihlal eden benzer davranışlar sergilediklerine daha önce de şahit olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.