Katar’ın Filistin büyükelçisi: Hamas eskiye kıyasla daha güçlüdür

  • 11 Temmuz 2018
  • 1.485 kez görüntülendi.
Katar’ın Filistin büyükelçisi: Hamas eskiye kıyasla daha güçlüdür

Katar’ın Filistin büyükelçisi Muhammed El-imadi, Siyonist rejimin Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın Gazze Şeridi ile ilgili taleplerini kabul etmesi gerektiğine dikkat çektiği açıklamasında, Hamas’ın eskiye nazaran daha güçlü olduğunu ifade etti.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre Gazze’nin yapılandırılmasından sorumlu komitenin başkanlığını yürüten Katar büyükelçisi Muhammeed El-imadi, hazlihazırda Filistin İslami direniş hareketi Hamas’ın Gazze’de halkın yaşam şartlarının iyileşitirilmesi ve Siyonist rejimin Gazze’ye uyguladığı ablukanın kaldırılması istediğini belirtti.

El-imadi açıklamasının devamında Hamas’ın uzun süreli ateşkes için ortaya koyduğu asıl şartlarının Gazze ablukasının kaldırılması, Gazze güzergahlarının açılışı ve bölgeye çeşitli ürünlerin girişinin önünün açılması ve Gazze’de elektrik ve su sıkıntısının giderilmesi olduğunu bildirdiğini vurguladı.

Bilindiği gibi Siyonist işgalci rejimin 2006 yılından itibaren Gazze’ye uyguladığı ağır abluka ve Özerk teşkilatın Gazze halkına karşı baskıcı girişimleri, bölgede insani durumun vahimleşmesine neden olmuş bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.