Katil ABD Merkez Kuvvetler Komutanından İran aleyhinde iddia

  • 15 Temmuz 2020
  • 1.291 kez görüntülendi.
Katil ABD Merkez Kuvvetler Komutanından İran aleyhinde iddia

ABD’nin sözde Merkez Kuvvetler (CENTCOM) gerçekte terörist güçleri Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, BM İran’la ilgili silah yaptırımının durumunun açıklığa kavuşmasından sonra İran’ın ABD askeri güçleri aleyhinde girişimde bulunacağını ileri sürdü.

Fars haber ajansına göre, Amerikalı komutan, dün yaptığı açıklamada, ‘BM’de İran’a yönelik silah yaptırımının açıklığa kavuşmasında sonra İran çok büyük ihtimalle Amerikan güçleri aleyhinde bir girişimde bulunacaktır’ iddiasını dile getirdi.

Amerikan terörist güçleri komutanı, Batı Asya bölgesinde direniş hareketinin gücüne temasla, ‘Hizbullah henüz bölgede bir tehdittir’ dedi.

Amerikalı komutan, daha önce de yaptığı açıklamada, ”Amerika ve müttefikleri İran’la  bir çatışma peşinde değil’ iddiasında bulunmuştu.

Amerika, nükleer anlaşma ve 2231 sayılı bildiriye rağmen, 18 ekim 2020’de sona erecek olan İran’a yönelik silah yaptırımının uzatılmasını istiyor.

BM Güvenlik Konseyi’nin Rusya ve Çin gibi veto hakkına sahip olan ülkeleri ise Amerika’nın iddialarının kabul edilemez olduğunu ve İran’la ilgili silah yaptırımının uzatılmasına dair bir tasarı gelmesi halinde veto edeceğini bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.