Katil Abd Yeni Silahlarını Yemen’li Masum sivillerin üzerinde deniyor

  • 06 Mayıs 2018
  • 1.308 kez görüntülendi.
Katil Abd Yeni Silahlarını Yemen’li Masum sivillerin üzerinde deniyor

Yemen’in İnkılap Yüksek Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi, ABD savunma Bakanı James Mattis’in Amerikalı askerlerin Arabistan ve Yemen sınırlarında varlığı yönündeki açıklaması üzerine, Amerika Yemen halkını katlettiğini ve Suud rejiminin tecavüzü ve cinayetlerine ortak olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Aslında Amerika yönetimi Yemen savaşında Suud rejimine ortaklık ettiği yönünde uzun süre gizlilik meselesine bağlı kaldıktan sonra Amerika savunma bakanlığı Pentagon, Suud rejimi Yemen topraklarına saldırdığı günden bu yana ilk kez açıkça itirafta bulundu ve Amerikalı askerlerin de Yemen savaşına doğrudan ortaklık ettiklerini ve Amerikan ordusu Yemen’in füze depolarına düzenlenen saldırılarda Suud rejiminin savaş uçaklarına eşlik ettiğini açıkladı.

Bilindiği üzere Suud rejimi Amerika’nın yeşil ışık yakması ve bu ülke ile BAE ve diğer bazı ülkelerin destekleri ile üç yıl önce Yemen topraklarına saldırdı ve bu ülkeyi karadan, havadan ve denizden kuşatma altına aldı.

Gerçekte Amerika Yemen krizinin siyasi çözümünü sabote etmekle kalmıyor, aynı zamanda askeri sahada da Suud rejimini en ölümcül ve en gelişmiş silahlarla donatarak pratikte Suud hanedanı ve uşağı, yani Yemen’in istifa ederek kaçan Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’nin Yemen milletine yönelik cinayetlerine ortaklık ediyor. Amerika yönetimi Yemen’deki şartların devam etmesinden nemalanarak bu ülkeye yönelik müdahaleci politikalarını ve askeri müdahalelerini sürdürüyor. Son aylarda ise Amerika’nın Yemen’de doğrudan askeri müdahalelerini arttırdığı ve bu yüzden Yemenli sivillerin arasında kayıp sayısının yükseldiği yönünde medyada bir çok haber yayımlandı.

Örneğin İtalya medyasında El Journale gazetesi Yemen savaşının feci boyutlarına işaret ederek şöyle yazdı: “Amerika Yemenli sivillerin üzerinde yeni silahlarını denemektedir.” Gazete ayrıca dünyada en büyük beşeri facia nitelenen Yemen savaşının, lazer güdümlü silahların tüketiminde büyük bir artışa yol açtığını, bu savaşta benzer silahların taarruzu sırasında sonuçları Amerikalı askerler tarafından test edildiğini belirtti.

Öte yandan El Meyadin haber kanalı da Ahmet Abdullah adlı muhabirinin raporunda Yemen gelişmelerine işaret ederek Amerika’nın Yemen topraklarında doğrudan askeri müdahalesinin sadece Yemen milletinin acılarını arttırdığını belirtti.

Bu arada Amerika’nın Yemen’in stratejik Babul Mendeb boğazında askeri üs açma girişimi Washington yönetiminin Yemen’de daha uzun süre kalmak istediğini ve bu da Amerika’nın uluslararası arenada başına buyruk hareket ederek başka ülkelerin milli egemenliğini ihlal ettiğini ortaya koyuyor.

Aslında Amerika’nın Yemen milletine karşı komploları bu ülkenin topraklarına doğrudan müdahalesi ile sınırlı kalmadığı ve beyaz sarayın Yemen’de belirsizliğin ve krizin devam etmesi için siyasi kumpaslar da kurduğu anlaşılıyor.

Her halükarda Amerika’nın Yemen’e daha fazla müdahalesi Suud rejiminin Yemenli güçlere karşı bozguna uğraması ile ilgili olduğu ortadadır. Arabistan Yemen’de Amerika’ya vekaleten bu savaşı yürütüyor ve bu yüzden bu savaşta bozguna uğraması Amerika’nın tüm şom planlarını ve hedeflerini altüst edeceği anlaşılıyor.

Uzmanlar Arabistan’ın Yemen savaşında çıkmaza girdiğini ve Amerika’dan satın aldığı yüz milyarlarca dolar değerinde silahların da işine yaramadığı belirtiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.