Katil Amerika: Hizbullah Lübnan’ın yeni hükümetinde yer almamalıdır

  • 03 Eylül 2020
  • 1.534 kez görüntülendi.
Katil Amerika: Hizbullah Lübnan’ın yeni hükümetinde yer almamalıdır

Amerikan dışişleri bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus, ABD’nin Lübnan’ın içişlerine müdahalesine dair açıklamalarının devamında, ‘Lübnan Hizbullah hareketi Lübnan’ın yeni hükümetinde yer almamalı’ dedi.

Ortagus, dün Suudi medya kuruluşlarından el’Arabiye TV kanalına verdiği röportajda, Amerika’nın Hizbullah’ı, Lübnan’ın yeni hükümetinin bir parçası olarak görmek istemediğini söyledi.

Bu arada Amerikan dışişleri bakan yardımcısı David Schenker de, ABD’nin Hizbullah’a baskılarını ve yaptırımlarını sürdüreceğini söyledi.

Bilindiği gibi Amerika bu zamana kadar Hizbullah’a bağlı kuruluşlara ve üyelerine yönelik çok sayıda yaptırım kararı almıştır.

Amerika, Lübnan Hizbullah hareketinin bölgede terör örgütlerine yönelik başarılı girişimleri ve zaferleri ardından Hizbullah aleyhinde baskılarını ve yaptırımları arttırmış bulunuyor.

Amerika son aylarda, Lübnan Hizbullah hareketinin halk arasında desteğini azaltmak için, Lübnan bankaları ve Lübnanlı kişileri Hizbullah’la irtibatları oldukları suçlaması ve bahanesiyle yaptırım listesine aldı.

Amerika, bu şekilde Hizbullah’ı Lübnan’da devre dışı bırakmaya çalışsa da, Hizbullah Lübnan’ın en güçlü siyasi oluşumlarındandır.

Lübnan Hizbullah hareketi, aynı zamanda bölgede ABD,ırkçı İsrail ve Suudi rejiminin desteğindeki terör örgütlerine karşı verdiği mücadele ile direniş cephesinin  en belirgin simgesidir./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.