Katil Amerika’nın Rakka’ya saldırısı sonucu 6 sivil hayatını kaybetti

  • 13 Haziran 2017
  • 1.144 kez görüntülendi.
Katil Amerika’nın Rakka’ya saldırısı sonucu 6 sivil hayatını kaybetti

Amerikan öncülüğündeki sözde koalisyon güçlerinin Rakka’ya yönelik düzenledikleri hava ve topçu birliği saldırılarında dördü kadın ve çocuk olmak üzere en az 6 sivil yaşamını yitirdi.

İRNA’nın verdiği habere göre ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları, Rakka şehrinden firar etmek isteyen sivillerin bindiği bir botu hedef alarak iki kişinin ölmesine sebep oldular.

Koalisyon güçleri uçaklarının daha önce de Rakka’da sivilleri hedef alması sonucu onlarca kişi ölmüş ve yaralanmıştı.

Öte yandan ABD öncülüğünde PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye bağlı birliklerinin kara, koalisyon güçlerinin de havadan sürdürdüğü Rakka operasyonunda sivil ve çocuk can kayıplarının artmasından endişe edildiği açıklandı.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Rakka kentine 6 Haziran’da başlatılan operasyon sonrasında, kentte ve bölgede yaşayan çocukların iki ateş arasında kalmasından endişe duyduklarını açıkladı.

UNICEF, tüm taraflara Rakka’da kenti terk etmek isteyen sivil ve çocukların güvenli yerlere sevkinin yapılması, korunması ve güvenli geçiş yollarının acilen sağlanması çağrısında bulundu.

Ateş hattında yaklaşık 40 bin çocuğun bulunduğunu açıklayan UNICEF, Rakka’daki yüksek dozda yaşanan şiddetli çatışmaların on binlerce çocuğun hayatını tehlikeye attığını belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.