Katil İsrail Rejimi, Kudüs’te Evleri Yıkmada Rekor Kırdı

  • 02 Kasım 2020
  • 422 kez görüntülendi.
Katil İsrail Rejimi, Kudüs’te Evleri Yıkmada Rekor Kırdı
Filistin Kurtuluş Örgütü Siyonist Rejim İsrail’in yılın başından itibaren işgal altındaki Kudüs’te 129 bin daireyi ve konutu tahrip ettiğini 2016 yılında 123 kadar daire yıkılmasının ardından bir rekor oluşturduğunu belirtti.
Bu çerçevede Siyonist Rejim İsrail’in Filistin karşısındaki  en  önemli stratejilerinden biri de  işgal altındaki topraklarda yerleşim alanları ve Filistinli evlerin yıkılması ve tahrip edilmesidir.   Gerçekte  bir yandan Filistinli evler tahrip ediliyor öbür yandan da bu arsalarda  yeni Siyonist Rejim yerleşim alanları inşa ediliyor.  Buna esasen   İnsan Hakları Örgütü   de  daha önceki açıklamalarında,  Filistinlilerin evlerinin yıkılmasının  savaş suçu olduğunu, belirtmişti.
Bu alanda bir başka  önemli husus da   Filistinli evlerin  yıkılması siyasetinin 70 yıllık süredir  devam etmesidir.  Siyonist Rejim İsrail’in  işgal altındaki  kuruluşundan beri  bu siyaset izlenmiştir.  Buna rağmen   2020 yılında bu siyaset de pekişmeye başladı öyle ki   işgal karşıtı topluluklar da  Filistinli evlerin yıkılması sürecinin son 20 yılda  görülmemiş bir durum olduğunu ve rekor sayıldığını açıkladılar.
Rusya’nın SPUTNİK haber ajansı ise hazırladığı raporunda  Filistinli evlerin  yıkılması ve Siyonist Rejim yerleşim alanları inşasının  ” gizli etnik temizleme ” olduğunu belirterek   yeni yerleşim alanlarının inşası ve bu alanların artmasının  işgal altındaki Kudüs’te ve Batı Şeria’da  demografik değişimlere yol açtığını belirtti.
 Bu alanda dikkat çeken bir başka husus da  Amerika hükümeti ve kimi Arap ülkeleri ve rejimlerinin  yaklaşımı sonucu  Siyonist Rejim İsrail’in Filistinlilerin evlerini yıkma sürecini hızlandırmasıdır.  Amerika başkanı Trump hükümeti   son dört yılda  Siyonist Rejim cinayetlerini  topyekun destekleyip  özellikle de Yüzyılın Anlaşması planı ile bu rejimin cinayetlerinin artmasına yol açtı. Amerika başkanı Donald Trump  28 Ocak  2020’de  Beyaz Saray’da  Siyonist Rejim elebaşısı Binyamin Netanyahu ve Bahreyn, BAE ve Umman olmak üzere üç Arap ülke büyükelçileri ile beraber ırkçı  Yüzyılın Anlaşması  planını tanıttı.
 Buna ilaveten   Siyonist Rejim İsrail ile ilişkilerini resmi olarak normalleştiren Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Sudan gibi ülkeler, bir yandan da gayrı resmi olarak Siyonist Rejim İsrail ile  ilişkiler yürüten   Suudi Arabistan ve Umman ve bir kaç başka Arap ülkesi de  Siyonist Rejim İsrail cinayetlerinin artmasına çanak tutmuşlardır.
Başka bir ifade ile  Siyonist Rejim İsrail, resmi olarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyan ve Filistin ile ihtilaf yaşanan bölgeleri de İsrail’e bırakan  Yüzyılın Anlaşmasını ve de Arap ülkeler ile ilişkilerin normalleştirilmesini  Filistinliler aleyhindeki cinayetleri arttırma yönünde bir fırsat olarak görmekte ve bu durumdan yararlanmaktadır.
 Buna ilaveten   uluslararası toplum ve uluslararası kurum ve kuruluşlar da pratikte Siyonist Rejim İsrail cinayetlerine kayıtsız kalmış ve sırf Yüzyılın Anlaşması ve normalleşme sürecinin sonuçlarını izlemiştir.
Bu durum iki hususu öne çıkartmaktadır.  İlk olarak  Washington’un  yerleşim alanları hususunda sadakatli olmayışıdır. Washington daha önce  yerleşim alanları inşasına karşı olduğunu öne sürmüştü. Ancak  pratikte  İsrail’i kısıtlamak için hiçbir girişimde bulunmadı. İkinci husus ise  Arap ülkelerin  Siyonist Rejim İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesinin   iddia edilenler gibi  ilhak projesini durduramayışıdır.  Siyonist Rejim tam tersi hareket ederek  ilhak projesini uygulamaya hız kazandırdı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.