Katil İsrail’den Filistinli Liderlere Tehdit

  • 30 Mart 2018
  • 981 kez görüntülendi.
Katil İsrail’den Filistinli Liderlere Tehdit

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Kadınlar ve çocuklar sınır duvarına gönderilirken Hamas liderlerinin Gazze’de saklanmasına izin vermeyiz” dedi.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ile Hamas’ın Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar’ın fotoğraflarını paylaşan Adraee, “Gerekirse, sınır duvarında ve aynı zamanda bu şiddetli gösterilerin arkasında duran Gazze’nin derinliklerinde olanlara (Hamas’ın askeri kanadı) cevabı vereceğiz” diye ekledi.

“SAVAŞ ZAMANI HER ŞEY MEŞRUDUR”

Öte yandan, bir açıklama yapan İsrail Bayındırlık ve İskan Bakanı Yoav Galant da, Filistin Toprak Günü münasebetiyle Gazze sınırında olayların tırmanması halinde Hamas liderlerinin öldürülmelerinin masada bulunan seçeneklerden biri olduğunu söyledi.

İsrail’in Walla haber sitesinin naklettiği sözlerde Galant, “Savaş zamanında her şey meşrudur. Hamas herhangi bir hata yaparsa gereken cevabı veririz” dediği belirtildi.

Haberde, Galant’ın ayrıca Hamas’ın sükuneti koruması durumunda, “İsrail’in yaşamalarına izin vereceğini” söylediği aktarıldı.

‘GERİ DÖNÜŞ’

Filistinli gruplar, 30 Mart Toprak Günü’nde Gazze Şeridi-İsrail sınırında “Büyük Dönüş Yürüyüşü” düzenlemeyi planlıyor. 1948’de topraklarından göç etmek zorunda bırakılanların “geri dönüş” hakkını kullanabilmeleri için düzenlenen yürüyüşe çok sayıda Filistinli kuruluş destek veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.