Katil Suudi Rejimi: Trump’ın İran Karşıtı Girişimini Destekliyoruz

  • 25 Temmuz 2018
  • 1.398 kez görüntülendi.
Katil Suudi Rejimi: Trump’ın İran Karşıtı Girişimini Destekliyoruz

Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi, Riyad’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın İran karşıtı girişimlerine yardım etmeye hazır olduğunu bildirdi.

Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi Halid Bin Selman, Arapnews sitesinde kaleme aldığı bir yazıda, İran aleyhinde saçmalıklarda bulunarak, Tahran’a karşı harekete geçilmesini istedi.

Bin Selman yazısında, Trump’ın İran karşıtı politikalarını destekleyerek şöyle yazdı: “Başkan Trump’ın ‘bizim İran’a karşı tavrımız Nazi Almanya’nın güç kazanmasını veya en ağır bedelli savaşı önlemekte başarısız olan müsamaha türünden olmayacak” şeklinde açıklamasını duymamız ümit vericidir.”  diye yazdı.

Bin Selman ayrıca, “Şimdi, İran’ın istikrarsızlaştırıcı hareketleriyle uğraşmak için daha geniş bir strateji üzerinde birleşmemiz gerekiyor.” açıklamasında bulundu.

Dünya genelinde terörizmi yayması ve Yemen savaşından dolayı yoğun eleştirilere maruz kalan Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçisi, Tahran’ı yayılmacı ihtiraslarla suçladı.

Halid Bin Selman, 2015 yılında imzalanan nükleer anlaşmanın mimarlarının iyi niyeti ve Tahran’a karşı yaptırımları hafifletmesine rağmen, İran hükümetinin yayılmacı hırslarına son vermek veya en istikrarsızlaştırıcı radikal gruplara desteğini kesmek için hiçbir şey yapmadığını ileri sürdü.

İran’ın anlaşma sonrasında Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad yönetimine askeri ve ekonomik desteğinin arttığına dikkat çeken Bin Selman, ülkelerin İran’ı cezalandırmak yerine Tahran’a Suriye barış müzakerelerine katılma izni verdiklerini yazdı.

Bin Selman ayrıca Suudi Arabistan’ın ABD Başkanı Donald Trump’ın İran karşıtı her türlü girişimine yardım etmekle kendini yükümlü gördüğünü bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.